avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post in concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post in concediul de crestere a copilului

sunt personal civil la politia de frontiera, ma aflu in concediul de crestere a copilului pana la 2 ani pana pe 29.04.2012 si datorita reorganizarii institutionale am fost informata ca mi s-a desfiintat postul si odata cu revenirea in activitate voi primi preavizul in vederea concedierii. este legal acest lucru? stiu ca este o lege care obliga angajatorul sa te mai tina inca 6 luni la serviciu dupa revenirea in activitate... ma puteti ajuta in acest sens? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 28 Iulie 2011
Me_Isa:
1. OUG 96/2003 spune:
Art. 21. - (1) Este interzis angajatorului sã dispunã încetarea raporturilor de muncã sau de serviciu în cazul:
a) salariatei prevãzute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legãturã directã cu starea sa;
b) salariatei care se aflã în concediu de risc maternal;
c) salariatei care se aflã în concediu de maternitate;
d) salariatei care se aflã în concediu pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstã de pânã la 3 ani;
e) salariatei care se aflã în concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstã de pânã la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstã de pânã la 18 ani.
(2) Interdicţia prevãzutã la alin. (1) lit. b) se extinde, o singurã datã, cu pânã la 6 luni dupã revenirea salariatei în unitate.
(3) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplicã în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizãrii judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

2. Alin.(2) de mai sus se refera numai la concediul de risc maternal nu si la CCC.
Parerea mea este ca alin.3 este abrogat implicit prin noile modificari aduse Codului Muncii la art.60 alin.2 ,si anume:
Art.60 2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 96/2003 ContSters68307 ContSters68307 Buna seara, Ar putea cineva sa imi spuna daca prevederile art 21 alin 2 din OUG 96/2003 mai sunt in vigoare si anume daca un angajator poate concedia o ... (vezi toată discuția)
6 luni dupa concediul de risc maternal? ramona_c17 ramona_c17 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dupa revenirea la locul de munca in urma concediului de risc maternal (luat dupa nastere pentru alaptarea copilului) se ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal/inchidere puntc de lucru adaniela82 adaniela82 Buna ziua! Sunt angajata iar acum ma aflu in concediu medical intrucat sunt insarcinata (3 luni jum.) si starea de sanatate nu-mi permite sa merg la munca. La ... (vezi toată discuția)