avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin justitie sau notar.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin justitie sau notar.

Am depus cererea de divort la judecatorie acum doua saptamani si mi s-a dat termen de infatisare pe 3 Noiembrie 2011. Eu reclamant, sotia parat.
Daca intre timp sotia a convetit ca doreste sa facem divortul de comun acord la notar sau ofiterul starii civile in termen de 30 zile.Exista vreo problema cu judecatoria? adica trebuie sa anulez prima data divortul in justitie si abia apoi pot la notar sau pot sa merg la judecatorie cand am infatrisarea si sa le spun ca divortul e incheiat de comun acord. De ce intreb...pentru ca atunci cand am fost la notar mi-au spus ca daca am cerut altor autoritati desfacerea casatoriei ei numai dupa ce o anulez acolo o pot face...insa obiectul divortului cu reclamant si parat nu mai exista, acum este de comun acord.
Multumesc de sfaturi.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:23, 30 Iulie 2011
Tot eu revin, un proces nu se poate anula doar cu o cerere de renuntare (din partea celui care a initiat procesul)? Trebuie sa mai existe o infatisare la judecatorie in care sa confirm ca Da! nu mai vreau acel proces pt termenii s-au schimbat ?
Ati putea de asemenea sa faceti divortul amiabil prin intermediul mediatorului. Astfel la primul termen ati putea depune acordul de mediere si ar fi si mai ieftin.
Scuze dar nu ma intereseaza costurile, eu vreau REPEDE. De asta tot intreb daca se poate anula procesul din justitie rapid sau trebuie sa astept prima infatisare (pe care am inteles ca o pot micsora ca termen dar nu ma incalzeste cu nimic.) Vreau daca sa poate luni sa anulez divortul din justitie sa pornesc tot luni divortul prin notar dupa 30 de zile sa confirmam ca dorim divortul in continuare si dupa inca cinci zile sa fiu liber. Multumesc
Instanta nu se poate pronunta asupra cererii de renuntare la judecata pana la termenul de judecata, ci doar la termen, astfel ca din punctul meu de vedere este inutil sa renuntati la judecata in conditiile in care puteti divorta prin acordul partilor la termenul fixat si incheiati astfel divortul la primul termen.
Multumesc pentru raspuns.Acum m-am luminat un proces nu poate fi anulat doar printr-o hartie anexata. Ironia este ca daca nu bagam divort in instanta de azi in 30 de zile eram divortat. Asa trebuie sa astept pana in 3 noiembrie cand este prima infatisare sau daca fac cerere de reprogramare sa reusesc undeva in septembrie octombrie

Alte discuții în legătură

Renuntarea la divort !! kyddy kyddy Buna ziua , de o saptamana am fost la judecatorie si am bagat actele de divort in prezenta unui avocat .....Am termenul in septembrie.Intrebarea mea e: Daca ... (vezi toată discuția)
Divort cu avocat angajat mig2005 mig2005 Buna ziua, Fiind mai veche pe acest site, o cunostinta de a mea are nevoie urgent de anumite raspunsuri. Pe scurt, clientul X doreste sa divorteze de Y, si ... (vezi toată discuția)
Sfat divort dosar tip solutie: constată perimată cererea vio2017 vio2017 Am nevoie de un sfat vizavi de solutia data intr-un dosar de divort. Mai jos regasiti ultima solutie afisata pe portal just: Tip solutie: Constată perimată ... (vezi toată discuția)