avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

Buna ziua,vreau sa ma lamuriti...daca in cursul acestui an scolar...impreuna cu inca o persoana am sustras din clasele la scoala de unde suntem: 2 telefoane si o suma de bani...(500 Ron),politia a deschis o ancheta ...noi am iesit drept faptasi si acuzati de furt calificat...telefoanele au fost recuperate de politie iar noi am dus la politie suma de 500 de Ron cu scopul recuperarii prejudiciului,am cooperat cu organele de ancheta in totalitate si am recunoscut fapta,ce consecinte sunt?Mentionez ca am rezultate scolare foarte bune,am intrat la facultate la buget,atat eu cat si cealalta persoana si nu avem alte antecedente....a fost doar o prostie din partea noastra,sau teribilism...fapt care il regretam amarnic acum.
P.S.:mentionez ca faptele s-au petrecut ziua in timpul orelor,clasele erau goale(deci fapta nu a prezentat un pericol social)
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
streqeu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:56, 12 Decembrie 2011
deci 80% amenda administrativa si 20% cu suspendare ...dar totusi este posibil sa primesc cu executare?...oricat de mic ar fi procentul 1%,2% ....este posibil?
In Romania este posibil orice, pana nu vezi un rezultat final...poti da doar cu presupusul.Domnii avocati ti-au dat raspunsuri concrete despre ce poti pati si un sfat pretios: ia-ti un avocat mai bine decat sa te increzi in procentele alea.Sunt multe cazuri in care pentru o furturi minore s-au primit pedepse cu executare.Sper sa nu fie si cazul tau.Succes.
alexandrugroza a scris:

In Romania este posibil orice, pana nu vezi un rezultat final...poti da doar cu presupusul.Domnii avocati ti-au dat raspunsuri concrete despre ce poti pati si un sfat pretios: ia-ti un avocat mai bine decat sa te increzi in procentele alea.Sunt multe cazuri in care pentru o furturi minore s-au primit pedepse cu executare.Sper sa nu fie si cazul tau.Succes.

Da, asa este, pana nu vezi negru pe alb orice este posibil.
Cele mai mari sanse ar fi la o pedeapsa cu suspendare dar daca esti student se poate si o amenda administrativa.
O pedeapsa cu executare este si ea posibila dar e greu de spus procentul dar se poate si asa ceva...
Fapta prezinta pericol social...
Nu mizati pe lipsa pericolului social...
Daca ati fi recidivist ati primi in mod sigur o pedeapsa cu executare pt aceasta infractiune.
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
streqeu a scris:
cand am spus ca nu am reprezentat pericol social...am afirmat din spusele politistilor care ne-au anchetat...

Hai sa-ti mai zic ceva: in viata vietilor tale sa nu te iei dupa ce spune un politist! Orice spune sau face le face spre binele sau, sa nu aiba el probleme in primul rand...mai intreaba si pe altii!
pana la urma am primit amenda administrativa ...in valoare de 10 mil

Alte discuții în legătură

Furt calificat manson69 manson69 Sunt faptasul a 3 furturi calificate impreuna cu un complice: 2 telefoane si 500 de lei. Cand am fost chemat la politie la declaratii in urma discutiilor cu ... (vezi toată discuția)
Furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma Cineva Cineva Salutare Am si eu o problema am 20 de ani sunt student la bucuresti si acum exact 4 saptamani am furat din tr-un hipermarket bucurestean mancare in valoare ... (vezi toată discuția)
Furt calificat ContSters192660 ContSters192660 am fost cu un coleg...si am deschis cu cheia 4 dacii si am luat ceva de prin ele.. alalteri seara el sa dus sa isi ia stergatoare singur si lau prins...ma ... (vezi toată discuția)