avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REVOCAREA DONATIEI INTRE SOTI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REVOCAREA DONATIEI INTRE SOTI

Am o intrebare,as vrea sa stiu pareri mai multe,daca se poate.Am intalnit un caz.Sotie si sot.Sotia ii doneaza sotului prin act de donatie,dupa casatorie,jumatate din apartamentul sau pe care ii avea dinaintea casatoriei de la bunica ei,o alta donatie-deci.Sotul investeste impreuna cu sotia in acest apartament toti banii rezultati din vanzarea altui apartament platit integral de sot,dar ultima rata achitandu-se dupa ce acestia s-au casatorit,intrandu-i deci jumatate din apartament automat sotiei,pe nume.Din toti acei bani s-au cumparat 2 masini si restul au fost investiti cum spuneam in apartamentul sotiei,primit de la bunica..In urma divortului,sotia ar vrea sa revoce donatia pt.a primi inapoiapartamentul pe nume,cu toate modificarile facute din banii amandurora...legal,dar practic doar banii munciti de sot au fost investiti in aceste ziduri.Majoritatea bunurilor din apartament sunt bunuri proprii sotiei,doar cateva piese de mobilier sunt luate dupa casatorie.Sotia ar vrea si o masina din cele 2 cumparate dupa casatorie.Si normal,si copilul minor de 2 ani,pe care oricum e sigura ca-l va obtine.Ce sanse sunt ca sotia sa se aleaga cu intreg apartamentul pe nume din nou,cu o masina si cu copilul?Multumesc anticipat.[addsig]
Cel mai recent răspuns: adi.r , utilizator 11:37, 26 Septembrie 2006
"Ce sanse sunt ca sotia sa se aleaga cu intreg apartamentul pe nume din nou,cu o masina si cu copilul?Multumesc anticipat.[addsig]"

80% :D (adica multe sanse) .

Chiar nu vad greutatea spetei ...
Sorry



te bate un gand de divort Anca ? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil cumpãrat înaintea cãsãtoriei - contribuþia ambiilor soþi Katri Katri Speţă Soţul cumpără anterior căsătoriei un apartament prin credit bancar. Plăteşte un avans la bancă, avans la care contribuie şi viitoarea soţie ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament dobandit inainte de casatorie vb1 vb1 Inainte de casatorie, sotul a dobandit un apartament pe care dupa casatorie, l-a donat in proportie de 50% sotiei (cu drept de instrainare a partii sale). Pe ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotilor la bunurile obtinute inainte de casatorie, dar cu ipoteca pe perioada casatoriei ariad ariad Sotul meu a cumparat inainte de casatorie, cu un an, o casa, prin credit ipotecar pe o durata de 15 ani. Bunul ipotecat este chiar casa. As vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)