avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stat salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stat salarii

daca am un angajat care nu a venit la munca toata luna, nu l-am pontat si apare pe statul de plata cu 0...trebuie sa mai semneze acel stat?

:D:D
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 3 August 2011
Nu obligatoriu,se poate aplica si prevederea de la art. 51alin(2)Codul Muncii,conform careia:"contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern."
In acest caz insa ,trebuie sa existe specificate aceste conditii intr-unul dintre documentele mentionate.
Unde este prevazuta obligativitatea desfacerii disciplinare a raportului de munca ? ... art.61 C.mun. prevede ca, angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului ....
Asadar, Cdul Muncii nu prevede nicio obligatie in sarcina angajatorului in acest sens. Este o norma dispozitiva de la care angajatorul poate deroga...:)

@ georgianan
Daca l-ati trecut absent nemotivat, nu semneaza niciun stat de plata.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
georgianan a scris:

daca am un angajat care nu a venit la munca toata luna, nu l-am pontat si apare pe statul de plata cu 0...trebuie sa mai semneze acel stat?

:D:D

Ba trebuie pontat,ori absent nemotivat ori cfp.In acest caz,desigur drepturile sale salariale sunt "0" pe stat in luna respectiva.
Semnarea statului de plata se face pentru a se dovedi ca plata salariului a fost facuta,ori in conditiile in care angajatul nu are de ridicat niciun drept salarial pe luna respectiva,nu trebuie sa semneze nici statul de plata.

@freeelis,

Desigur.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
ContSters136493, utilizator
Pontat in CFP , numai in conditiile in care are o cerere aprobata in acest sens de catre angajator.... in speta, este vorba despre absente nemotivate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare MICKY67 MICKY67 AM AVUT O ANGAJATA CARE TIMP DE TREI ANI A FOST PONTATA NEMOTIVATA,IAR STATUL DE PLATA ERA CU 0,TIMP IN CARE I S.A TOT TRANSMIS SA VINA LA SEDIUL FIRMEI PENTRU ... (vezi toată discuția)
Absente pe perioada preavizului cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La societatea la care lucrez, datorita lipsei contractelor de executie lucrari (constructii), conducerea a luat hotararea sa desfiinteze niste ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca absente nemotivate munteanu59 munteanu59 Am o persoana care lipseste din mai 2012 nemotivat de la program. Angajatorul nu a luat nici o masura. Zilele trecute l-a contactat si l-a pus sa semneze o ... (vezi toată discuția)