avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare ilegala - la ce riscuri ma expun?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare ilegala - la ce riscuri ma expun?

Buna ziua,

Am si eu nevoie de un sfat juridic in urmatoarea privita: doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala. De jumatate de an incerc sa fac asta pe cale legala si nu reusesc pentru ca este o procedura foarte stufoasa. Pe coloana pe care locuiesc eu, din 10 apartamente, mai sunt bransate 3 la CET (etajul 1 si parter), eu locuind la et 3 nu as afecta incalzirea celorlalti. Toti sunt debransati in jurul meu si iarna este frig in apartament, am mucegai si umezeazala - prin urmare doresc o centrala proprie pe gaz. Am obtinut acordul tuturor vecinilor din bloc, nu am datorii la plata, insa CET-ul ma obliga pt a ma debransa sa fac un proiect de rebalansare hidraulica a blocului - si nu exista aici nicio firma care sa faca acest lucru. Cum pot ei dovedi ca debransarea mea ii afecteaza pe ceilalti - care oricum majoritar sunt debransati - plus ca avem repartitioare si daca le inchid total, e ca si cum m-as debransa, insa asta nu intereseaza pe nimeni.
Prin urmare, am ajuns la concluzia ca singura solutie e sa ma debransez ilegal. Conform legii 325/2006, daca fac acest lucru, cad sub incidenta art. 45 lit b si art 51. Bun, deci daca ma debransez ilegal si platesc amenda, care sunt consecintele? voi mai suporta ceva? voi fi data in judecata? voi fi obligata sa ma rebransez?

Va multumesc si astept un sfat de la Dvs.
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 16:09, 25 August 2008
nicolle_rox a scris:

Acordul vecinilor si a asociatiei nu trebuie - din cate stiu eu - decat pentru debransare, nu si pentru montarea centralei.
Imi asum un eventual consum minim pe repartitoare, ma oblig sa platesc ce consum, desi am inteles ca daca sunt inchise si caloriferul respectiv e rece, nu inregistreaza. Daca ar inregistra temperatura din camera, ar functiona si vara, nu?
Sincer, partea estetica ma intereseaza cel mai putin... Pe Dvs v-ar interesa daca ati petrece cate 6 luni pe an la 15-16 grade, daca pentru "caldura" aceasta ati plati cet-ului cate 3 milioane pe luna, daca ati investi bani in izolare si renovare si in cateva luni v-ati trezi cu peretii mucegaiti? Prefer sa stau cu cate 2 calorifere, decat in frig.
ati solicitat scris asociatiei sa va rezolve problema ? adik sa va asigure agentul termic la aceeasi valoare cu cei de la parter ?
acordul asociatiei sigur trebuie la montarea centralei, nu numai la debransare; nu stiu dac trebuie si pe cel al vecinilor direct afectati (acum 6 ani nu era necesar, dar am inteles ca ulterior s-a impus si aceasta regula)
vara, din cauza temperaturii exterioare mari, repartitoarele inregistreaza. tocmai de aceea, toamna, inainte de a se da drumul la caldura, se face citirea tuturor repartitoarelor , acea citire devenind baza de calcul (citirea 0, de pornire a calculelor)
tocmai am intrat in posesia ORDINULUI NR 233/30.08.2004, actualizat cu ORDINUL 255/14.04.2006 care prevede la
art 3.28 suprafaţa echivalentă termic a unui corp de încălzire - mărime convenţională care caracterizează puterea termică a corpului de încălzire, determinată în următoarele condiţii de referinţă uzuale de proiectare:
a) temperatura de intrare a agentului termic în corpul de încălzire este de 90°C;
b) temperatura de ieşire a agentului termic din corpul de încălzire este de 70°C;
c) temperatura interioară a aerului din spaţiul încălzit, măsurată la o înălţime de 0,75 m de la sol şi la o distanţă de 1,5 m faţă de corpul de încălzire, este de 20°C;
3.6. condiţii de referinţă - condiţii convenţional acceptate ca fiind necesare pentru determinarea caracteristicilor unui corp de încălzire sau ale unui repartitor de cheltuieli pentru energie termică, astfel încât să se poată face comparaţii după aceleaşi criterii, indiferent de forma şi mărimea corpului de încălzire, parametrii de intrare şi ieşire a agentului termic, temperatura incintei, debitul agentului termic sau modul de racordare a acestuia la reţeaua internă de distribuţie;

sper ca asta sa va fie de folos , pentru ca asta trebuie sa aveti pe calorifer.
poate nu ar fi rau sa faceti o intimpinare catre firma de termoficare, princare , ori vi se asigura temperaturile respective, conform respectivelor acte (inainte de modificare erau 95°C/75°C), ori va da acordul de debransare. acelasi lucru si la asociatie, dat fiind faptul ca termoficarea va da vina pe asociatie (pe buna dreptate, problemele aparute cupa contorul de scara intrind in atributiile asociatiei).
Ultima modificare: Luni, 25 August 2008
ContSters62736, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deconectare ilegala cet utilizatorx utilizatorx Buna ziua! O asociatie proprietari, e vorba de 10 apartamente din care 6 ( pe hartia de la EoN Gaz zice ca e vorba de 2/3 dintre proprietari doar) vor ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Debransare ilegala radet Bbn Bbn Buna ziua, M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au ... (vezi toată discuția)