Daca se poate, va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Ce poate face un chirias in cazul in care nu este acord cu catelul din fata blocului, din punct de vedere legal? Este vorba de un locatar ( chirias) care nu accepta ca in fata blocului sa stea acest catel, desi cainele nu a manifestat agresivitate fata de aceasta persoana, ci fiind vorba doar de aspect (nu se cade sa stea cainele in fata blocului). Marea majoritate a locatarilor sunt de acord cu acest catelul, insa chiriasul nou venit este revoltat pentru asta :(
In primul rand nu are legatura una cu alta ( cainele cu boschetarul)....restul locatarilor sunt de acord, dar s-a gasit acesta persoana limitata in gandire care nu doreste si pace. Animale au si ele drepturile lor ca si oamenii
Dar mai intai de toate, principalul drept al unui caine este de a avea stapan.
Orice animal trebuie sa aiba stapan, stapan care sa aiba grija de el, oferindu-i mancare, cazare si protectie. Desemenea acelasi stapan va trebui sa raspunda si pentru prejudiciile produse de acel caine, mizerie, muscaturi, etc.
Pe scurt, un animal daca nu are stapan, nu are ce cauta intr-o comunitate. Insistati la hingheri poate aveti noroc si vi-l iau de pe cap. Cei ce considera ca drepturile acelui caine sunt incalcate sunt liberi sa actioneze. Nu-i opreste nimeni sa-l ia in adoptie si sa-i ofere drepturile enumerate mai sus, casa, masa.
Obs. Acest lucru se poate face chiar si de asociatie. Asociatia poate "infia" legal acel caine.
Asociatia sa ,, infieze'' un caine?. Poate doar daca se transforma intr-un ONG gen,, Asociatia cutu-cutu''. Dar ce nu se poate face cu hotararea majoritatii dintr-o adunare generala ?. Am citit pe acest forum hotarari mult mai hazlii decat o posibila hotarare de adoptare a unui caine.
Daca toti proprietarii sunt de acord de ce sa nu se poata?. Poate astfel se vor stinge multe conflicte intre iubitorii de animale si cei care doresc sa se respecte ordinea si curatenia.
O idee buna?.
Sunt si eu un "limitat in gandire " ,multumesc pentru apreciere . Este pe scara blocului un caine si sunt ferm hotarat sa recurg la toate mijloacele ( legale , pentru inceput ) sa scap de el .
Mi se pare fantastic modul dvs de gandire , Daca majoritatea ar fi de acord ca 20 de caini sa aiba domiciliu in scara blocului , ar trebui sa fiu de acord ?
Sau daca acel caine imi musca fetita ( care are 7 ani ) cam ce masuri ar trebui sa iau eu impotrva celor ca dvs ?,
Eu nici macar nu as astepta sa vad daca o sa muste sau nu. L-as da afara din bloc fara discutii. Cine vrea sa aiba caine, sa si-l duca in casa si nu pe casa scarii.
Apoi daca-l adaposteste in apartament si deranjeaza vecinii, prin zgomot, urlet, miros..., poate fi reclamat la Autoritatea de sanatate publica si obligat sa-i gaseasca alt loc pentru ca blocul este construit pentru ca in el sa locuiasca oameni si nu animale.