avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caine comunitar in fata blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caine comunitar in fata blocului

Buna ziua,

Daca se poate, va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Ce poate face un chirias in cazul in care nu este acord cu catelul din fata blocului, din punct de vedere legal? Este vorba de un locatar ( chirias) care nu accepta ca in fata blocului sa stea acest catel, desi cainele nu a manifestat agresivitate fata de aceasta persoana, ci fiind vorba doar de aspect (nu se cade sa stea cainele in fata blocului). Marea majoritate a locatarilor sunt de acord cu acest catelul, insa chiriasul nou venit este revoltat pentru asta :(

Va rog un raspuns,
Mirela
Am descoperit ieri ca fetita mea de 7 ani este piscata de purici !!! Ea e in vacanta , eu sunt in concediu , sotia mea nu avea de unde sa aduca . Fetita mea nu a iesit din casa decat insotita de mine si nu a intrat in contact ( nici macar nu s-a apropiat ) cu vreun caine , Nu am fost in vizita la cineva care sa aiba caine sau pisica . Concluzia e clara . GATA !!!!!!!!!!!!1
Azi vine politia locala ; maine ma duc la DSP . Daca nu se rezolva , o sa dau eu cainele ala afara in fiecare zi . Astept cu nerabdare ca vreun pensionar sa ma agreseze intr-un fel sau altul si sa fiu in legitima aparare . Am 44 de ani , 180 , 82 kg asa ca rezultatele confruntarii vor fi clare .
Alerg de dmineata pana seara , si eu si sotia mea , ca sa asigur copilului meu o viata mai buna . Platesc o gramada de taxe , respect legea , respect pe toti cei din jurul meu , Nu mai am de gand sa ma las terorizat de o mana de mosnegi .
P.S. Ca fapt divers , eu sunt inginer , sotia mea e medic , copilul meu urmeaza o scoala particulara care ne costa 1000 RON / luna .
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
robert30ro, utilizator
Puteti aduce puricii de oriunde de afara, nu neaparat de la ACEL CAINE. Ati facut o fixatie pe el?
robert30ro a scris:

Azi vine politia locala ; maine ma duc la DSP . Daca nu se rezolva , o sa dau eu cainele ala afara in fiecare zi . Astept cu nerabdare ca vreun PENSIONAR sa ma AGRESEZE intr-un fel sau altul si sa fiu in LEGITIMA APARARE . Am 44 de ani , 180 , 82 kg asa ca rezultatele confruntarii vor fi clare .
........................
Platesc o gramada de taxe , respect legea , respect pe toti cei din jurul meu , Nu mai am de gand sa ma las TERORIZAT de o mana DE MOSNEGI .
P.S. Ca fapt divers , eu sunt inginer , sotia mea e medic , copilul meu urmeaza o scoala particulara care ne costa 1000 RON / luna .

E bine ca ati apelat la cei ce pot rezolva problema cainelui.
Sigur ca puteti si dumneavoastra sa va folosit de calitatile pe care le aveti (44,180,82) si sa dati cainele afara din bloc.
Taxele si impozitele nu au legatura cu acel caine si mai ales cu vecinii dumneavoastra pe care-i alintati ca fiind "mosnegi". Nu ne-ati spus ca v-ar fi teama de muscatura mosnegilor ci de caine si de puricii acestuia. Timpul trece repede, nici nu o sa observati, si-o sa ajungeti la aceesi varsata cu cei de care va este teama acum ca va terorizeaza.
Pentru ca ne-ati spus ca sunteti inginer si sotia medic, ne mai linistim si speram sa nu va folositi de forta ci de calitatile de om cu pregatire de inginer, de intelectuali. Daca o sa cultivati in continuarea aceasta calitate, de intelectual, aveti sanse mari sa va prinda bine si cand o sa fiti catalogat de altii mosneag si nu o sa mai fiti de 44,180,82.:surrender:
Adriantot, moderator
Ma tem ca nu ati inteles nimic sau ati interpretat gresit Mosneag nu e un peiorativ , consultati DEX-ul . Nu stiu de unde ati tras concluzia ca imi este teama de cei care ma terorizeaza, ei pur si simplu profita de bunul simt al altora . Evident ca o sa ajung si eu mosneag , mai devreme sau mai tarziu . Mi-e foarte greu sa cred ca voi ajunge sa gandesc ca initiatoarea discutiei , avand in vedere ca:
-parintii mei stau tot la bloc , au avut in permanenta pisica sau caine , acum au pisica = sterilizata , vaccinata , deparazitata, dusa periodic la veterinar ,
-eu am avut caine (baie saptamanala, vaccinat , deparazitat, dus periodic la veterinar ) si , cand o sa mai creasca fetita mea o sa am din nou caine ( poate intre timp dispar cainii de pe strada ).
-cainele pe care o sa-l am o sa stea pe PROPRIETATEA MEA , cand o sa-l scot la plimbare o sa aiba LESA , excrementele o sa le strang in PUNGA cu MATURICA ! SI evident : (baie saptamanala, vaccinat , deparazitat, dus periodic la veterinar ).
Asta inseamna sa fii iubitor de animale = pe proprietatea ta , pe banii tai , fara sa deranjezi in nici un fel pe ceilalti.
Intr-un singur cuvant = Civilizatie .
robert30ro, utilizator
Da, sigur ca da. Eu nu am vazut pana acum si nici nu am auzit ca a vazut cineva, aici in Romania sa stranga [EDIT] murdaria de pe urma patrupedului. Si uite asa, marmota impacheta ciocolata...:">
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Bună ziua! la noi în bloc este un locatar care are grijă de ... Samir84 Samir84 Bună ziua! La noi în bloc este un locatar care are grijă de o pisică de mai mulți ani care este vaccinată, deparazitată, sterilizată are carnet pentru ... (vezi toată discuția)
Caine trecut la intretinere kissmy09 kissmy09 Buna seara !...va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare; este legal sa platesc intretinere pt ca am un caine? azi m-a oprit ... (vezi toată discuția)
Am voie sa plim cainele in spatiu verde langa bloc? Lovecats99 Lovecats99 Constanta Situatia sta cam asa: Un bloc vecin a imprejmuit spatiul verde din fata cu un gardut (din ce stiu ilegal sa imprejmuiesti spatiul public, dar nu ... (vezi toată discuția)