avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului de munca

Buna ziua! Ma confrunt cu o problema si nu stiu ce imi ramane de facut. Va rog ajutati-ma! Astfel: am fost in concediu, din prima zi de CO angajatorul m-a chemat sa dicutam... ca nu este multumit de mine si ca vrea sa incetam colaborarea (CIM de 9 luni pe perioada nedeterminata) Asadar, l-am rugat "sa ma dea in somaj" refuzand pe motiv ca "tine postul blocat" si el deja are pe cineva in locul meu. Eu, conform primei programe de CO trebuia sa revin la serviciu pe 1 august, insa cum el din prima zi de CO m-a anuntat ca doreste cat nai curand sa inceheie CIM, mi-a calculat restul zilelor de CO cuvenite si la sfarsitul perioadei sa ma duc sa fac eu o cerere de desfintarea CIM cu 55b. Dar, conform motivelor invocate de el pentru incetarea CIM eu cred ca ma incadrez perfect la art 61d din Codul Muncii. Acest 61 d are vreo repercusiune asupra angajatorului, de ce nu imi da o notificare, caci cred ca asa-i normal; cum ca el nu este multumit de mine?! Daca imi cere sa fac eu cerere de incetare a CIM nu este acelasi lucru cu ... demisia. Plus ca eu nu imi doresc incetarea si de aceea macar sa imi dea un art cu care sa ma incadrez la indemnizatia de somaj. Va rog mult analizati cele spuse si dati-mi un raspuns urgent caci pe 8 august trebuie sa ma intorc la serviciu si nu mai "ma primeste". La ultima discutie ieri, pentru ca nu am dorit sa fac cerea de incetare, m-a dat afara din cladire si mi-a spus ca o sa imi trimita pe mail o notificare cu obsente nemotivate. deci, va rog spuneti-mi ce mai pot face si in scurt timp pana maine sau cel tarziu, luni 8 august. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:42, 4 August 2011
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca incetarea CIM a nu se faca din initiativa dvs.
2. Nu semnati nici o demisie (art.81 din Codul muncii) sau o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) pentru ca nu veti beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Daca va concediaza cu art.61d din Codul muncii (necorespundere profesionala) veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Angajatorul nu va poate interzice sa va prezentati la locul de munca atata timp cat aveti un CIM in vigoare.
5. Luati legatura urgent cu ITM si faceti o sesizare cu toate aspectele spuse aici. Veti primi un raspuns in scris cu cele constatate si masurile luate.
6. Raspunsul dat de ITM va poate folosi in instanta de judecata daca veti contesta eventuala decizie de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc RamonaI RamonaI Buna ziua am si eu o problema...momentan sunt in concediu de crestere a copilului pe o perioada de 2 ani, aceasta perioada ar inceta in februarie 2014....in ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi dau demisia ( sa plec dintr-o firma fara preaviz ) kosmin20 kosmin20 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o problema, lucrez de 2 ani intr-o firma si intre timp am gasit un alt post mult mai bun la o alta firma, postul trebuie ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca krisseftika krisseftika Buna seara. Sunt in conflict cu patronul la care lucrez, si as dori sa-mi caut un alt loc de munca; si as vrea sa stiu daca imi gasesc un alt serviciu, cum ... (vezi toată discuția)