as dori sa stiu ce responsabilitati implica un SEDIU SOCIAL pentru proprietarul apartamentului.
Este vreun motiv pentru care ar trebui sa se teama sau sa nu accepte declararea sediului unei societati comerciale in spatiul sau?
Activitatea si modul in care opereaza acea firma( in viitor) sau eventualele neplati ale firmei, afecteaza in vreun fel sau altul acel apartament?
Va intreb asta, pentru ca un amic m-a rugat sa il las sa declare sediul social la adresa mea.
In speranta ca m-am facut inteles, astept raspunsul dumneavoastra.
anamaria2006 a scris:
Din pacate nu numai ca ORC poate sa ceara forma autentica ci o si face .Am intalnit un caz de genul asta .Dosarul a fost respins pentru ca nu era contractul de comodat incheiat in forma autentica.Firma a depus dosarul la alt functionar,in ideea ca poate unii mai cunosc legea si au primit acelasi raspuns negativ.in momentul in care s-a mentionat ca acest contract este valabil incheiat doar prin acordul partilor respectivul functionar a spus ca asta este practica la ORC si toata lumea trebuie sa se conformezeX-(
Intr-adevar e posibil sa aiba legatura cu data certa pe care o da avocatul....rezultatul...alti bani..alta distractie#-o
Draga ana-maria, imi pare rau dar te contrazic. ORC nu cere forma autentica pt contractul de comodat, intrucat acesta este valabil ca act sub semnatura privata si spun asta din experienta. Eu nu am autentificat niciodata comodatul si nici nu am avut probleme nici in Bucuresti si nici in provincie.
E o practica absurda cea de a se conditiona primirea contractului de comodat de indeplinirea vreunei conditii de forma. Contractul de comodat nu este supus, din punct de vedere legal, nici unei astfel sde conditii, fiind perfect valabil chiar si in conditiile in care pe el apar, in afara clauzelor obligatorii, doar semnaturile partilor.