adrianicet a scris:
annemarye a scris:
adrianicet a scris:
In procesul civil, care este termenul prevazut de lege pt modificarea cererii de chemare in judecata? Acest termen este un termen de decadere?
Este un termen pe care il acorda judecatorul, in caz de nerespectare se suspenda judecata. Din cate stiu nu e termen de decadere.
Conform unei grile INM 2008, este termen de decadere, dar nu inteleg de ce... Decaderea intervine in cazul termenelor legale, iar acesta eu il vad ca un termen judecatoresc pt ca judecatorul decide daca il acord si in cazul in care cererea nu este modificata tot judecatorul decide daca suspenda sau nu procesul...
Suspendarea este obligatorie conform art 114 al 4
Conform unei grile INM 2008, este termen de decadere, dar nu inteleg de ce... Decaderea intervine in cazul termenelor legale, iar acesta eu il vad ca un termen judecatoresc pt ca judecatorul decide daca il acord si in cazul in care cererea nu este modificata tot judecatorul decide daca suspenda sau nu procesul...
adrianicet a scris:
Vezi ca grila se refera la termenul de la art. 132 CPC, nu la cel de la art. 114