avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Radutm a scris:

in masura in care 2 functionari isi indeplinesc in mod defectuos(din culpa) atributiile de serviciu(comune amandurora), fiecare raspunde ca autor?

N-am inteles niciodata cum poate exista coautorat la infractiunile din culpa! Ce legatura subiectiva poate exista intre autori!
marileta a scris:

Radutm a scris:

in masura in care 2 functionari isi indeplinesc in mod defectuos(din culpa) atributiile de serviciu(comune amandurora), fiecare raspunde ca autor?

N-am inteles niciodata cum poate exista coautorat la infractiunile din culpa! Ce legatura subiectiva poate exista intre autori!

exemplu ar fi 2 muncitori care lucreaza la o constuctie(undeva la inaltime) si, din comoditate, arunca sa zicem o bucata mare de moloz...amandoi iau de o parte si amandoi o arunca...daca ranesc pe cineva amandoi sunt coautori la vat. corp. din culpa....
Radutm a scris:

marileta a scris:

Radutm a scris:

exemplu ar fi 2 muncitori care lucreaza la o constuctie(undeva la inaltime) si, din comoditate, arunca sa zicem o bucata mare de moloz...amandoi iau de o parte si amandoi o arunca...daca ranesc pe cineva amandoi sunt coautori la vat. corp. din culpa....

E la limita exemplul, pentru ca la aruncarea unei bucati mari de moloz exista o probabilitate destul de ridicata sa ranesti pe cineva si astfel poate fi interpretat in sensul acceptarii unui rezultat ceea ce poate sa te duca la intentie indirecta.

1. violarea victimei urmata de uciderea ei, pentru ca fapta sa nu poata fi descoperita, reprezinta:
a. infractiunea de viol, urmata de moartea victimei
b. infractiunea de omor calificat-pentru a inlesni sau ascunde savarsirea unei infractiuni.
c. omor calificat in concurs cu viol.

2.uciderea victimei infractiunii de viol, dupa consumarea violului, pentru a o impiedica sa faca plangere constituie:
a. atat infractiunea de viol, cat si de omor calificat in concurs real
b.atat infractiunea de viol, cat si infractiunea de omor deosebit de grav , doar daca victima era insarcinata in 8 luni.
c. doar infractiunea de viol, avand urmare moartea victimei.

isis23 a scris:

Radutm a scris:

marileta a scris:

Radutm a scris:

E la limita exemplul, pentru ca la aruncarea unei bucati mari de moloz exista o probabilitate destul de ridicata sa ranesti pe cineva si astfel poate fi interpretat in sensul acceptarii unui rezultat ceea ce poate sa te duca la intentie indirecta.

se merge pe ideea ca nu accepta.E exemplu dat de Mitrache la un seminar ...referitor la intrebarea mea...?
Ultima modificare: Marți, 21 August 2012
Radutm, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)