marian20 a scris:
cum calculezi pedapsa in situatia data- x comite o infractiune pentru care este condamnat prin aplicarea dispozitiilor privind recidiva post executorie. dupa condamnare evadeaza si savarseste o alta infractiune?
Ce spui tu acolo? Pai daca e recidiva postexecutorie pedeapsa se considera executata...de unde sa mai evadeze?:D
annemarye a scris:
marian20 a scris:
cum calculezi pedapsa in situatia data- x comite o infractiune pentru care este condamnat prin aplicarea dispozitiilor privind recidiva post executorie. dupa condamnare evadeaza si savarseste o alta infractiune?
Ce spui tu acolo? Pai daca e recidiva postexecutorie pedeapsa se considera executata...de unde sa mai evadeze?:D
Eu inteleg ca pedeapsa din care evadeaza a fost aplicata cu retinerea starii de recidiva postexecutorie. In acest caz ar fi in stare de recidiva postexecutorie si postcondamnatorie in cazul infractiunii de evadare, iar pentru acesta infractiune pedeapsa se va aplica dintr-o data cu retinerea starii de recidiva postexecutorie, iar aplicand apoi regula speciala de la evadare se va cumula aritmetic cu restul de pedeapsa din care a evadat.
marian20 a scris:
Stabilesti pedeapsa pentru infr. de evadare si infractiunea savarsita ulterior condamnarii ( la care s-a retinut recidiva postexecutorie), la care retii recidiva postcondamnatorie. Faci cumul aritmetic intre pedeapsa stabilita pt evadare si condamnarea in care s-a retinut recidiva postexecutorie, dupa care aplici regula de la concursul de infractiuni intre cumulul aritmetic si pedeapsa stabilita pt infr. savarsita ulterior in stare de recidiva postcondamnatorie.
Asa e, nu am observat ca mai savarseste o noua infractiune. Doar in opinia mea pedeapsa pt evadare se cumuleaza aritmetic cu restul neexecutat din pedeapsa aplicata, nu cu toata pedeapsa. E si RIL in acest sens, 81/2007.