avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Radutm a scris:

in masura in care 2 functionari isi indeplinesc in mod defectuos(din culpa) atributiile de serviciu(comune amandurora), fiecare raspunde ca autor?

Radutm a scris:

Radutm a scris:

in masura in care 2 functionari isi indeplinesc in mod defectuos(din culpa) atributiile de serviciu(comune amandurora), fiecare raspunde ca autor?

In opinia mea, daca fapta decurge din obligatiile comune amandurora, incalcate de amandoi cu aceeasi ocazie, desi din culpa, sunt coautori. Si Streteanu admite coautoratul la infractiunile din culpa, de exemplu in situatia in care doi conducatori auto vatama sau omoara o persoana cu aceeasi ocazie (ex: intr-un accident produs prin coliziunea a doua vehicule din culpa comuna a celor doi conducatori moare o persoana, vor fi coautori la ucidere din culpa). Nu este riguros pentru ca forma de vinovaţie a culpei nu poate presupune o intelegere prealabila, dar nici sa ii trimiti in judecata pe fiecare pentru savarsirea unei infractiuni distincte, cand de fapt e doar una, nu e deloc riguros. Dar cum legea tace...
sangreal a scris:

Radutm a scris:

Radutm a scris:

In opinia mea, daca fapta decurge din obligatiile comune amandurora, incalcate de amandoi cu aceeasi ocazie, desi din culpa, sunt coautori. Si Streteanu admite coautoratul la infractiunile din culpa, de exemplu in situatia in care doi conducatori auto vatama sau omoara o persoana cu aceeasi ocazie (ex: intr-un accident produs prin coliziunea a doua vehicule din culpa comuna a celor doi conducatori moare o persoana, vor fi coautori la ucidere din culpa). Nu este riguros pentru ca forma de vinovaţie a culpei nu poate presupune o intelegere prealabila, dar nici sa ii trimiti in judecata pe fiecare pentru savarsirea unei infractiuni distincte, cand de fapt e doar una, nu e deloc riguros. Dar cum legea tace...

mersi...sper sincer ca nu da asa cva ca e cam la limita, prea controversata problema...
adrianicet a scris:

annemarye a scris:

adrianicet a scris:

In procesul civil, care este termenul prevazut de lege pt modificarea cererii de chemare in judecata? Acest termen este un termen de decadere?

Este un termen pe care il acorda judecatorul, in caz de nerespectare se suspenda judecata. Din cate stiu nu e termen de decadere.

Conform unei grile INM 2008, este termen de decadere, dar nu inteleg de ce... Decaderea intervine in cazul termenelor legale, iar acesta eu il vad ca un termen judecatoresc pt ca judecatorul decide daca il acord si in cazul in care cererea nu este modificata tot judecatorul decide daca suspenda sau nu procesul...

la 132 instanta acorda termen si amana judecata, zice in norma , voi de ce ziceti ca e suspendare?? ce sanctiune intervine in cazul termenelor judecatoresti?
afisati un link cu discutii rationament logic, va rog nu am gasit pe site
sbdcl a scris:

afisati un link cu discutii rationament logic, va rog nu am gasit pe site

[ link extern ]

Cererea de administrare de probe noi se poate face si in etapa dezbaterilor sau doar inainte/in etapa cercetarii judecatoresti (in procesul penal ma refer)?

Am gasit o grila in Udroiu in care zicea ca doar in etapa cercetarii judecatoresti sau inainte de aceasta, iar intr-o grila de la examenul de promovare in functii de executie spune ca se pot cere probe si in etapa dezbaterilor.
Voi cum ati retinut?

Personal mi se pare firesc sa se poata cere probe noi si in etapa dezbaterilor, in cazul in care reiese necesitatea unei asemenea probe. In cazul acesta, instanta repune cauza pe rol in etapa cercetarii si dispune citarea partilor?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)