in masura in care 2 functionari isi indeplinesc in mod defectuos(din culpa) atributiile de serviciu(comune amandurora), fiecare raspunde ca autor?
Radutm a scris:
in masura in care 2 functionari isi indeplinesc in mod defectuos(din culpa) atributiile de serviciu(comune amandurora), fiecare raspunde ca autor?
Radutm a scris:
Radutm a scris:
In opinia mea, daca fapta decurge din obligatiile comune amandurora, incalcate de amandoi cu aceeasi ocazie, desi din culpa, sunt coautori. Si Streteanu admite coautoratul la infractiunile din culpa, de exemplu in situatia in care doi conducatori auto vatama sau omoara o persoana cu aceeasi ocazie (ex: intr-un accident produs prin coliziunea a doua vehicule din culpa comuna a celor doi conducatori moare o persoana, vor fi coautori la ucidere din culpa). Nu este riguros pentru ca forma de vinovaţie a culpei nu poate presupune o intelegere prealabila, dar nici sa ii trimiti in judecata pe fiecare pentru savarsirea unei infractiuni distincte, cand de fapt e doar una, nu e deloc riguros. Dar cum legea tace...
annemarye a scris:
adrianicet a scris:
In procesul civil, care este termenul prevazut de lege pt modificarea cererii de chemare in judecata? Acest termen este un termen de decadere?
Este un termen pe care il acorda judecatorul, in caz de nerespectare se suspenda judecata. Din cate stiu nu e termen de decadere.
Conform unei grile INM 2008, este termen de decadere, dar nu inteleg de ce... Decaderea intervine in cazul termenelor legale, iar acesta eu il vad ca un termen judecatoresc pt ca judecatorul decide daca il acord si in cazul in care cererea nu este modificata tot judecatorul decide daca suspenda sau nu procesul...
afisati un link cu discutii rationament logic, va rog nu am gasit pe site