avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
xyzt a scris:

sbdcl a scris:

afisati un link cu discutii rationament logic, va rog nu am gasit pe site

[ link extern ]

Cererea de administrare de probe noi se poate face si in etapa dezbaterilor sau doar inainte/in etapa cercetarii judecatoresti (in procesul penal ma refer)?

Am gasit o grila in Udroiu in care zicea ca doar in etapa cercetarii judecatoresti sau inainte de aceasta, iar intr-o grila de la examenul de promovare in functii de executie spune ca se pot cere probe si in etapa dezbaterilor.
Voi cum ati retinut?

Personal mi se pare firesc sa se poata cere probe noi si in etapa dezbaterilor, in cazul in care reiese necesitatea unei asemenea probe. In cazul acesta, instanta repune cauza pe rol in etapa cercetarii si dispune citarea partilor?

eu stiu ca se pot cere numai pana la terminarea cercetarii judecatoresti, desi e o decizie destul de confuza pe acolo legat de cererea de probe noi prin concluziile scrise depuse...in masura in care instanta constata ca probatoriul e incomplet dispune reluarea cercetarii judecatoresti...dupa Udroiu nu

La abuzul de incredere, in modalitatea refuzului succesiv de restituire la diferite intervale de timp de ce nu se poate savarsi in forma continuata?Abuzul de incredere in modalitatea dispunerii materiale prin distrugere absoarbe orice modalitate a distrugerii?(ex prin incendiere?)
xyzt a scris:

sbdcl a scris:

afisati un link cu discutii rationament logic, va rog nu am gasit pe site

[ link extern ]

Cererea de administrare de probe noi se poate face si in etapa dezbaterilor sau doar inainte/in etapa cercetarii judecatoresti (in procesul penal ma refer)?

Am gasit o grila in Udroiu in care zicea ca doar in etapa cercetarii judecatoresti sau inainte de aceasta, iar intr-o grila de la examenul de promovare in functii de executie spune ca se pot cere probe si in etapa dezbaterilor.
Voi cum ati retinut?

Personal mi se pare firesc sa se poata cere probe noi si in etapa dezbaterilor, in cazul in care reiese necesitatea unei asemenea probe. In cazul acesta, instanta repune cauza pe rol in etapa cercetarii si dispune citarea partilor?

Cred ca Udroiu merge pe art 320 al 2 si 3. Totusi, cred ca ar tb sa se poata si in dezbateri (urmand sa se reia cercet jud) pt ca aflarea adev primeaza. Tb altfel formulat al 4. Un argument in plus ar fi si art 341 al 2.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
Ice Hellene, utilizator
Radutm a scris:

La abuzul de incredere, in modalitatea refuzului succesiv de restituire la diferite intervale de timp de ce nu se poate savarsi in forma continuata?Abuzul de incredere in modalitatea dispunerii materiale prin distrugere absoarbe orice modalitate a distrugerii?(ex prin incendiere?)

1. pt ca este o infr instantanee
2. cred ca numai distrugerea in forma de baza este absorbita..
xyzt a scris:

Voi cum ati retinut?

Eu am retinut ca se pot cere probe noi in etapa cercetarii judecatoresti si inainte de aceasta (ca regula), dar ca exceptie se poate si in rest, daca este necesar pt aflarea adevarului etc...
adrianicet a scris:

Eu am retinut ca se pot cere probe noi in etapa cercetarii judecatoresti si inainte de aceasta (ca regula), dar ca exceptie se poate si in rest, daca este necesar pt aflarea adevarului etc...

Da, exact. Am gasit si in cartea lui Udroiu scris ca se pot cere probe noi si in etapa dezbaterilor si chiar dupa inchiderea dezbaterilor, caz in care se repune pe rol cauza.

Multumesc tuturor pt lamuriri! :D

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)