avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
adrianicet a scris:

@Radutm: ce intelegi prin unitate de subiect pasiv? un singur subiect pasiv?

pai nu?tu ce intelegi?explica-mi te rog daca ai inteles altfel...
Cred ca am mai intrebat de 2 ori pe putin, dar am impresia ca m-am tampit de tot: suspendarea in cazul executarii ped. la locul de munca(cazul special de suspendare, pt ca stiu ca nu avem exec. la locul de munca la exam.) poate fi anulata???
Cred ca s-a raspuns de fiecare data ca nu! iar eu de fiecare data cand il lecturez pe Strety care zice ca "da" intru iar in ceata.:(
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
carmen0602, utilizator
Radutm a scris:

adrianicet a scris:

Ma gandeam ca poate are un alt inteles pentru ca nu e obligatoriu sa fie un singur subiect pasiv la unitatea natura colectiva. De exemplu trage cu mitraliera in multime 10 sec, omoara 2 pers si raneste 3 pers. Parerea mea
carmen0602 a scris:

Radutm a scris:

carmen0602 a scris:

Radutm a scris:

carmen0602 a scris:

Infr. complexa presupune:
a. unitate de subiect pasiv
b. o singura actiune prin care sunt lezate ambele obiecte juridice sau actiuni distincte prin care se lezeaza separt obiectele juridice.
c. nu se poate comite cu praeterintentie/din culpa

B

da:) in timp ce scriam grila mi-am dat seama ca a) nu e...nu stiu de unde ideea asta a mea ca trebuie acelasi sub. pasiv :(

Ice Hellene: tocmai pt ca pot fi si 2 actiuni(talharie) e corect B-ul :) "sau actiuni distincte prin care se lezeaza...", nu?

crek e de la unitatea naturala colectiva...apropo acolo stiu ca "Strety" spune ca se cam cere unitate de subiect pasiv...Udroiu parca nu(indiferent daca sunt infr contra persoanei sau contra patrimoniului).voi cum ati retinut?

m-am simtit cand ai zis "Strety", Radutm :D
Daca tot vb de Strety, apoi el zice ca trebuie unitate de sub.pasiv si la infr. continuata, din cate imi amintesc eu.
La unitatea natural colectiva, e de parare ca nu conteaza daca e infr. contra patrim. sau a persoanei: trebuie unitate de sub pasiv.
Asta daca nu le incurc eu acum.

La continuata ma gandesc ca poti avea si alt sub pasiv. Faptuitorul se hotaraste ca in decurs de o saptamana sa svarseasca mai multe infr de furt de la magazinele din centrul orasului, pe care le si savarseste. Nu avem mai multi sub pasivi in acest caz?
adrianicet a scris:

Radutm a scris:

adrianicet a scris:

Ma gandeam ca poate are un alt inteles pentru ca nu e obligatoriu sa fie un singur subiect pasiv la unitatea natura colectiva. De exemplu trage cu mitraliera in multime 10 sec, omoara 2 pers si raneste 3 pers. Parerea mea

asta e unitate naturala colectiva, din exemplu tau??????
-eu il vad ca pe un ODG(asupra 2 sau mai multe pers) si atuncii mi se pare ca e complexa. In concurs cu 3 vatamari corporale.
Dar astazi nu gandesc foarte limpede, asa ca poate vb aiureli.:D

Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
carmen0602, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)