Dar nu spune exact cat de multi peste...
isis23 a scris:
oana_01 a scris:
Cum se face ca mostenitorii din clasa a 3-a, singurii, impart in jumatate masa succesorala cu statul? Caz real.
Cred ca este posibil prin testament. Pentru ca cei din clasa a III nu sunt mostenitori rezervatari inseamna ca testatorul poate dispune de intreaga mostenire dupa bunul sau plac. Si lasa jumatate la clasa a III si de jumatate nu mai dispune, nu mai sunt alti mostenitori si 1/2 din mostenire devine vacanta. Sau chiar lasa juma/juma dar in aceasta situatie statul culege mostenirea in calitate de mostenitor testamentar si nu ca o mostenire vacanta
altfel decat prin testament , nu ai cum , daca a fost o impartire efectiva , reala , in jumatate , doar prin testament , pentru ca statul vine la mostenire doar in lipsa de mostenitori legali si legatari universal , daca au fost institutiti legatari cu titlu universal , sau particular , statul ia restul cotelor , respectiv , mostenirii dupa predarea legatelor cu titlu particular .
Am vazut si eu pe blogul lui Danilet. Ma asteptam la asta, tocmai de aceea am incercat sa obtin cat mai multe puncte la testul eliminatoriu. Nu de alta, dar anul trecut am facut 74 de puncte degeaba:))
Aandreea_v a scris:
Am vazut si eu pe blogul lui Danilet. Ma asteptam la asta, tocmai de aceea am incercat sa obtin cat mai multe puncte la testul eliminatoriu. Nu de alta, dar anul trecut am facut 74 de puncte degeaba:))
Andreea,ce punctaj ai avut la rationament? Nu de alta, dar si eu am 74 si ma gandesc ca un punctaj mare la rationament ma va ajuta.