De fapt , un avocat de regula speculeaza necazul unui cetatean , tocmai de aceea cred ca ar trebui platiti de stat.
In situatia in care esti un om cu dare de mana , separat, pune inca trei in cauza, dar vedeti sunt situatii , cum a fost acea batrana care nu a respectat o hoatarare civila si a ajuns la ............. de unde se adresa distinsului , pentru gratiere .
E corect? NU!!!
Deci indiferent de cauza , sa fii asistat , pe lume exista si prosti, analfabeti, etc...
Cum credeti ca se face dreptate?
Vedeti, aceasta este problema societatii romanesti : lucrurile sunt intelese stramb.
Avocatul este privit nu ca un aparator al clientului sau, ci ca un speculant, un profitor de pe urma necazului clientului.
Cat priveste faptul ca pe lume exista multi prosti si analfabeti, va dau dreptate.
Insa, nu mai bine ne ocupam de educatia oamenilor, decat sa ”nationalizam” avocatii si sa-i transformam in ”bunuri ale intregului popor”?
In cauze civile , poti avea calitatea de parat, ai 79 de ani si stai in cucuietii din deal, si unu cu dare de mana si alte alea , vrea sa............... esti parat , unde e interesul urmarit?
In caz de divort? la fel daca eu nu o vreau pe Elena , ma duc la Starea civila si cer desfacerea casatoriei ca nu mai vreau de la ea, nu se poate in lipsa acordului ei, deci , statul prin incapatanarea lui ma tine cu sila langa ea, ea nu vrea sa divorteze si eu fac naveta cheltui banii , ca asa vrea statul sa fim doi pe nume.
Domnule DStefan,din cate observ sunteti un aparator al celor nevoiasi.
Va marturisesc sincer ca apreciez asta.
Stiti cum se spune, cel mai bun exemplu este fapta personala.
Asa ca, va invit sa deveniti avocat si sa-i reprezentati din oficiu pe toti cei care nu-si permit angajarea unui avocat si se afla in necaz.
Sau puteti sa faceti acelasi lucru in sfera dvs. de activitate, ori sa practicati cat mai des gesturi de caritate fata de oamenii aflati in suferinta si in nevoie.
Problemele sociale sunt mult mai multe, nu doar cele din planul juridic.
Sunt oameni care nu au ce manca sau unde dormi.
Sunt oameni batrani, bolnavi si singuri care nu se pot ingriji sau carora nu le ajung banii de medicamente.
Sunt oameni care cersesc la colt de strada.
Sunt copii abandonati de parinti sau orfani.
Daca fiecare dintre noi am incerca sa ajutam macar pe unul din acestia, sunt convins ca ne-ar fi mult mai bine tuturor.
Cu stima.
Precizare ,nici eu nu sunt de acord cu multe dar le respect , bune -rele, dar sa fim seriosi ca 300 lei ar fi suficienti pe cauza .
Un utilizator vorbea despre 800 de licentiati si un avocat intarziat in a depune inscrisuri la instanta , deci 800X 300= o suma frumoasa , ca uiti sa depui hartii, ca nu castigi procesul, ca nu esti de notorietate si stai degeaba , nu mai bine ei 300 lei de parte si ai un venit constant, vrei mai mult , da dovada , implicate in cauze celebre, deci , rolul statului este de: a colecta taxe si impozite.