avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Sunteti de acord ca Avocatii sa fie din oficiu , toti ?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Sunteti de acord ca Avocatii sa fie din oficiu , toti ?

Nu ar fi indicat ca :
daca tot sunt taxe si alte alea, din ele sa fie platiti acestia de catre stat?
Nu va enervati , onorabili av., e o intrebare.
Cel mai recent răspuns: Kiriakos , utilizator 17:45, 9 August 2011
In mare cunosc greutatile unui caz , eu fiind victima in art. Procurori cu imresii......................., de 1 an ma lupt cu acest procur-or bancar care incearca sa acopere eroare lui judiciara comisa impotriva mea.
Ideea este ca , facand exceptia de la cazul meu, viata ne schimba , ce este iritant este ca lupta cu sistemul este obositoare, poate mai obositoare decat : viata pe un santier?
termen corect "eroare de rationament juridic"
Ei bine, se poate spune ca avem un numitor comun.Intr-adevar, lupta cu sistemul este obositoare si din pacate multi oameni nu inteleg asa ceva.
Cine nu stie asa ceva crede ca totul este simplu pentru avocat.
In Romania se incearca marginalizarea avocatilor si la modul general reuseste acest lucru.Din pacate,avocatii in Romania nu au vointa de a zdrobi piedicile...se considera mult prea greu acest lucru...
In general sistemul in Romania este creat sa mearga pe relatii.Din acest motiv foarte multi avocati sunt descurajati...
Dupa parerea mea avocatii pot constitui o forta deosebita dar...intr-adevar este foarte obositor...si multi renunta...
O cauza ar pute fi faptul ca:
Fiecare dintre noi punem interesele noastre mai presus de interesul social.
Daca am aplica " egalitatea in fata legii" probabil ca efectele pe care anumite grupuri le genereaza ,ar putea fi stopate si astfel nu am plati toti din buzunar pentru nepriceperea sau necunoasterea unora.
De altfel, aspectele pozitive au laturi negative.
Stramosul meu spunea astfel :" Sa fii om , trebuie sa: te nasti om" sa parvii in latura umana este greu.
Eu nu am nimic cu nimeni dar nu reusesc sa inteleg vorba unui om
"Legile-s facute pentru prosti"- oare nimeni nu vede nimic din realitatea sociala?
Avocatii sunt o forta, dar, forta este data , chiar si unuia care e unul , dar celebru.
A lasa natiunea, la dambla unora, este un act de lasitate.
A face dreptate ,prin pareri, este o porcarie care: nu genereaza decat convulsii sociale.
dstefan a scris:

Nu sunt speculanti acei avocati care denota bun simt in pretentii si omenie.
................
Ma refeream la cei multi si nevoiasi lasati de stat in voia sortii , chiar daca cauza este civila,( poti fi parat , se pretin diverse).
Factorul social?

E o atitudine a la Robin Hood. Pe de o parte avocatii toti sunt niste speculanti, pe de alta nu sunt asa de speculanti aceia care au pretentii mai mititele. :stunned:
Iti sare in ochi, de cum te trezesti dimineata, realitatea lumii in care traim; este exact acea realitate pe care fiecare dintre noi si-o poate permite. Ceea ce primesti este ceea ce poti plati. In aceasta jungla ori esti sfasiat, ori sfasii tu pe altii si-ti faci loc dand din coate si tragand cu dintii. Statul si-a luat mana de pe cetatenii sai lasandu-i de izbeliste. N-o sa treaca mult si vom vedea ca si asigurarile noastre de sanatate si pensiile vor fi date pe mana unor baieti destepti, statul declarandu-se impotent in a administra spitalele si a asigura serviciile medicale si un venit decent pt. care omul a contribuit o viata. Si atunci, a garanta dreptul la aparator fiecarui cetatean, indiferent de cauza si cu avocati platiti de la buget cu salarii ca orice muncitor s-ar potrivi in acest context ca nuca in perete. Pe de alta parte de ce trebuie ca Gheorghe, Vasile si Ion, cetateni cinstiti, sa suporte din buzunarul lor (prin impozitele si taxele platite statului) un serviciu asigurat de catre stat unei persoane care nu a muncit in viata ei si a si comis fapte antisociale? E ca si cum eu, victima unui dezaxat l-as mai si plati dupa ce mi-a spart capul. Mai este dreptate sociala aici? Unii justitiabilii aleg sa-si faca singuri apararea si pierd cu dreptatea in mana pt. ca vin cu astfel de prejudecati despre cat de speculanti sunt avocatii desi, sa fim realisti, din costul total al unui proces cu martori, taxe de timbru, expertize si altele, onorariul avocatului reprezinta doar o mica parte si in majoritatea cazurilor se achita esalonat. Incontestabil ca exista si avocati care iti cer un pumn de bani numai pt. le-ai deschis usa si, culmea, sunt destui care deschid acea usa, atrasi fiind de firma stralucitoare si crezand ca platind foarte scump un serviciu acesta este si de calitate. Nu exista un "catalog" al avocatilor, n-ai cum sa-ti dai seama cu adevarat de valoarea celui pe care il angajezi decat daca il vezi la lucru. Chiar si "recomandarile" unor prieteni binevoitori trebuie privite cu circumspectie deoarece cauzele sun diverse si niciun proces nu seamna cu altul, multe necunoscute putand sa apara pe parcurs. Eu sper sa apuc ziua in care serviciile avocatiale sa fie asigurate si pe baza unui contract cu caracter permanent impus, ca si asigurarea obligatorie, prin lege. Atunci fiecare persoana, in schimbul unei sume modice platita periodic ar beneficia la orice ora de servicii profesionale de consultatii, asistenta juridica si reprezentare. Prezenta unui avocat in anumite situatii ar fi benefica pentru viata sociala, ar securiza un pic d.p.v. juridic raporturile dintre persoane ori dintre persoane si stat. Oamenii s-ar simti protejati, n-ar mai semna contracte ca orbii, ar sti sa-si asigure anumite dovezi si sa-si conserve sau sa-si valorifice anumite drepturi. Ar putea fi un domeniu interesant aceasta "avocatura de familie" ca si medicina de familie decat ca, in loc sa se ocupe de sanatatea fizica sau mentala s-ar ocupa de sanatatea relatiilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

avocatura o profesie care nu are vreo legatura cu justitia lala2011 lala2011 cred ca toti cei care am avut o problema de rezolvat in justitie ne-am lovit de modul de lucru al avocatilor : plata anticipata a onorariilor , onorarii ... (vezi toată discuția)
Nu am avocat si sunt parte, intr-un proces de partaj..... parpalea_ank parpalea_ank ce e de facut? stiu ca am dreptul unui avocat din oficiu. De ce acte am nevoie sa le anexez la cererea catre judecatorie, si ce ar trebui sa contina aceasta ... (vezi toată discuția)
Pareri despre profesia de executor judecatoresc Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi puteti da va rog niste detalii despre profesia de executor judecatoresc...?? Adica se castiga multi bani din aceasta profesie? Este greu de ... (vezi toată discuția)