avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru 14 zile cu 14 libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru 14 zile cu 14 libere

Buna ziua,
va rog daca puteti sa ma sfatuiti in legatura cu calculul salariului pentru angajatii care lucreaza 14 zile cu 14 libere.
Am obtinut aprobarea inspectoratului pentru acordarea repausului saptamanal cumulat dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu mentiunea de a acorda dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 123 alin(2).

Daca angajatul lucreaza 8 ore/zi- 14 zile, apoi 14 zile libere -in acest caz se poate calcula un salar orar care se inmulteste cu nr. de ore lucrate(chiar daca intr-o luna vor fi doar 128 de ore lucrate) la care se adauga un spor de 150%(insemnand dublul compensatiilor conf. art 123(2)) pentru zilele de sambata si duminica in care lucreaza?

Dar daca lucreaza12 ore/zi-14 zile dupa care sunt liberi 14 zile, care este modalitatea corecta de calcul a salariului? Ce sporuri trebuie acordate? Cele 4 ore, diferenta dintre 8 si 12 se considera ore suplimentare?, daca da cum trebuie platite?

Societatea are ca obiect de activitate extractia de petrol si gaze, astfel ca angajatii lucreaza in diferite locatii, in functie de contractele aflate in derulare cu terte societati. Acestia se afla in delegatie, putand primi diurna pentru cele 14 zile sau trebuie introdusa clauza de mobilitate?

Cu rugamintea de a primi un raspuns va multumesc anticipat.
pentru luna iulie de exemplu vor fi platiti doar pentru 17 zile(1-14iulie si 29-31iulie ) * 8 ore=136 ore la tariful orar cuvenit.
De exemplu un angajat care are 1.000 lei salar:
136 ore*6.25(1.000/160)=850 lei la care se adauga sporul acela de 150% pentru sambete si duminici sau zilele libere platite pentru sambete si duminici.

Nelamurirea mea este: sa acord sporul sau sa dau zile libere platite pentru sambete si duminici.
faceti calculul salariului pe ora si inmultiti cu orele lucrate
E corect daca le calculez salariul pe ora si inmultesc cu nr de ore efectiv lucrate? chiar daca unii dintre ei au doar 112 ore lucrate/ luna si contractul lor este cu norma intreaga?

Cum ar fi exemplul lunii august: 22 zile*8ore=176 ore, dar ei lucrand numai 14 zile au 14zile*8ore=112 ore- pe care le inmultesc cu salariul orar.
Daca sistemul de salarizare din unitate este in regie orara,adica se plateste dupa nr. orelor prestate in fiecare luna,se calculeaza salariul orar si se multiplica cu nr.orelor lucrate,respectiv 112,astfel rezultand salariul realizat/august.Sistemul de salarizare utilizat in unitate il gasiti reglementat fie in Regulamentul Intern,fie in Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate/ramura.
Daca insa este regie lunara,indferent de nr. zilelor lucrate /luna,salariul este acelasi.
dar nu e prea mare diferenta de ore - norma pe luna 168 si efectiv lucrate 112?
putem stabili sistemul in regie lunara chiar daca lucreaza in felul acesta, 14 zile lucrate cu 14 libere? si atunci au salariul net acelasi in fiecare luna, la care se adauga sporul de 150% in functie de cate sambete si duminici are lucrate?

Alte discuții în legătură

Art 137, alin 4 codul muncii - cum se platesc zilele de sambata si duminica? steluta_kvl steluta_kvl In cazul in care salariatul lucreaza 14 zile consecutiv, maxim, este obligatoriu a primi apoi 4 libere consecutive si...orele lucrate in zilele de sambata si ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii alnar alnar Buna ziua, Sunt angajata la o societate unde 1 sau 2 saptamani pe luna sunt nevoita datorita specificului sa muncesc 9 ore/zi, astfel ( 8 ore program normal ... (vezi toată discuția)
Neplata ore suplimentare LEONY2003 LEONY2003 Buna ziua, tocmai m-am angajat, mai precis in ianuarie 2013 la o multinationala si m-am si trezit cu surprize neplacute la salariul de pe luna ... (vezi toată discuția)