avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interceptare Audio fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interceptare Audio fara autorizatie

Intr-un dosar penal apare o interceptare audio,facuta de catre un politist, prieten cu inculpatul, dar interceptare audio care nu are nici o autorizatie de interceptare anexata la dosar,sau despre care sa se mentioneze ca exista. Este o proba legal obtinuta?se poate renunta la aceasta pentru ca nu are autorizatie?
Cel mai recent răspuns: fanitare , utilizator 17:27, 13 August 2011
Vedeti ca mai sunt texte...

Nu, nu zic ce ati scris.
Inculpatul si cu cel care a facut inregistrarea erau prieteni,in sensul ca pe langa faptul ca erau colegi de serviciu( politisti) ,erau si vechi cunostinte. Inculpatul l-a sunat si i-a cerut sa se intalneasca amical, iar cel de'al doilea l-a inregistrat, si depunand ulterior convorbirea si caseta ca probe in dosarul care i s-a facut la cateva luni dupa inculpatului. Din pctul meu de vedere,oricum, nu e o confesiune a unor fapte savarsite pe caseta,ci doar o discutie prieteneasca, in care inculpatul ii cere sfaturi colegului,intr-o problema sa zicem 1% legata de cazul care i-a fost instrumentat. Ulterior in dosar apare in dosar declaratia celui care a facut inregistrarea, despre modul in care a fost facut inregistrarea,care mentioneaza ca a fost depusa, si unde. Nu neaparat inregistrarea sa zicem ca din punctul nostru de vedere e cea mai acuzatoare,caci e circumstantiala(daca e termenul potrivit), cat declaratia acestuia,care precizeaza ca dupa parerea lui,"inculpatul" a evitat niste raspunsuri,si ca "ascunde adevarul". Se poate inlatura din dosar atat declaratia acestuia pe seama interceptarii,cat si interceptarea in sine?
Mentionez ca a fost trimis in judecata deja, si au fost 4-5 termene in care nu s-a sesizat nimeni cu privire la legalitatea acestei probe.
Daca se poate cere inlaturarea, probei,cat si a declaratie, cum trebuie procedat? Trebuie facuta o cerere,sau direct in instanta se pune problema?
Din cele descrise de d-voastra nu mi se pare a fi o interceptare. Confundati interceptarea unei convorbiri(pe care o face numai oraganul de cercetare prin mijloacele lor bine cunoscute) si inregistrarea unei convorbiri, care poate fi facuta de catre cineva dar ca sa fie mijloc de proba intr-un dosar penal se vor face verificari asupra autenticitatii ei tot de catre organele de cercetare.
Nu am inteles exact daca d-voastra sunteti inculpatul in acest dosar, in fine, partea careia nu-i convine aceasta proba o poate contesta, poate cere expertizarea acestei inregistrari.
Instanta nu a inlaturat aceasta proba pentru ca de fapt nu este vorba de o interceptare.
Politistul care a facut inregistrarea ce rol are in acest dosar? E cel care instrumenteaza cazul, este martor?
Nu sunt eu implicat in acest caz. Intradevar, din ce inteleg de la d-voastra, nu e vb despre o interceptare,ci doar o inregistrare. Politistul nu e unul din cei ce instrumenteaza cazul, ci apare doar o declaratie in dosar a acestui politist, in care povesteste circumstatele acelei "intalniri" ,cum ca a inregistrat discutia,si ca i se pare lui ca imculpatul ascunde adevarul. Anexeaza caseta si transcrierea discutie pe hartie. Nu exista dubiu din ce stiu ca inregistrarea e autentica.
Totusi poate fi depusa aceasta inregistrare ca si o proba?
Aha, deci politistul care a facut inregistrarea de fapt este un tert, care , daca apare si o declaratie a lui...este un martor?
Ziceti ca s-a ajuns deja la al 4 lea termen de judecata? Pai avocatul inculpatului de ce nu a facut nimic cu privire la aceasta inregistrare?
Mie imi miroase ca inregistrarea s-a facut ilegal, inculpatul a fost inregistrat de un tert fara acordului lui.
Am intalnit cazuri in care nu s-au luat in considerare inregistrari intre parti(parte vatamata-inculpat), este foarte curios cum s-a luat in seama o astfel de situatie.
Oricum, avocatul apararii trebuie sa verifice conditiile in care s-a facut inregistrarea si cum a fost acceptata ca mijloc de proba in dosar.

Alte discuții în legătură

Probatoriu inregistrare audio cu telefon cyan cyan intuind ca una din persoanele implicate intr-un accident auto va depune o declaratie mincinoasa a fost inregistrata cu telefonul ,bineinteles fara acordul ei. ... (vezi toată discuția)
Prelevare și conservare probe video sorein sorein Am fost victima unui incident într-un magazin dotat cu camere de supraveghere. Dorind să acționez în judecată magazinul (agresiune), mă bazez pe ... (vezi toată discuția)
Inteceptari telefonice - trebuie sa fii anuntat? xuser xuser Trebuie sa fii anuntat daca ti s-a interceptat telefonul? (ma rog dupa terminarea Up,etc) Am auzit la stiri ceva genul \"Dosarul Alro Alatina a fost inchis ... (vezi toată discuția)