avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Eroare bilant 30.06.2011
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Eroare bilant 30.06.2011

Buna ziua

Saptamana trecuta am depus bilantul si azi m-au sunat de la finante sa ma anunte ca s-a prelucrat bilantul depus dar cu "EROARE"!!
"Problema"este la randul 10 din F20, unde suma apare cu minus(din cauza faptului ca rulajul cumulat pe contul 7588 este cu minus)si,zic ei,valoarea de la rd 11 (la mine fiind zero)trebuie sa fie mai mare decat valoarea de la rd 10.
Dna care a sunat nu a stiut sa-mi dea o solutie si chiar nu m-am mai lovit de asa ceva.Ma puteti ajuta?S-a mai intalinit cineva cu o situatie de genul acesta?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:47, 11 August 2011
Multumesc de raspuns.
Trebuie facuta rectificativa la 101 ? (daca s-au platit dividende....ce se intampla?)
Venitul aferent exercitiului financiar precedent inregistrat eronat se poate corecta numai prin ajustarea profitului impozabil aferent perioadei fiscale careia ii apartine. Trebuie depusa declaratie rectificativa pentru anul fiscal la care se refera corectia.

Cred ca mai indicat ar fi sa folositi contul 1174 - rezultatul reportat provenit din corectarea erorilor. Eu pe acesta l-as folosi.
Daca s-au achitat dividende, instiintati asociatii care le-au primit ca trebuie sa le restituie. Actiunea se prescrie in 3 ani.

Daca asociatii nu le restituie, puteti sa faceti reglarea in momentul achitarii dividendelor aferente anului 2011.
Am inteles.
Daca asociatii nu restituie dividendele si pana la reglarea cu dividendele aferente 2011 societatea este controlata, cum ar putea sa interpreteze inspectorii situatia?

Multumesc frumos de ajutor
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
demiankiki, utilizator
Daca aveti toate documentele si explicatiile care au fost expuse mai sus, daca ati platit in termen impozitul pe profit, TVA si impozitul pe dividende afernt operatiunilor, inspectorii nu au ce sa va reproseze.

Alte discuții în legătură

Monografie productie refuzata de client moise_anca moise_anca Firma la care lucrez a emis o factura pt. o comanda de termopane , care a fost refuzata de client ulterior emiterii facturii.Eu am inreg. urmatoarele articole: ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.a vandut in luna dec.2012 un mijloc fix-auto-la o persoana juridica-cu factura. In ianuarie 2013 soc.cumparatoare se razgandeste si returneaza ... (vezi toată discuția)
Restituire suma client factura storno ionela11 ionela11 Buna ziua Am urmatoarea situatie. Am facturat unui client suma de 10000 lei . Am incasat factura prin banca iar apoi a doua zi i-am restituit suma de 10000 ... (vezi toată discuția)