avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exista termenul de \"abandon de proprietate\"?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exista termenul de "abandon de proprietate"?

In cazul in care, exista mai multi mostenitori (frati) pentru o anume proprietate, si doar unul dintre acesti mostenitori de drept se ocupa de intretinerea proprietatii, ceilalti pot fi acuzati de faptul ca nu s-au implicat si li se poate retrage dreptul la mostenire?

Ma scuzati, dar am auzit acest lucru de la un functionar dintr-o primarie. Acesta spunea ca exista o anumita perioada in care, daca anumiti mostenitori nu se ocupa si de obligatiile ce le revin referitor la proprietate, dreptul lor de mostenire poate fi retras de catre cel care si-a indeplinit obligatiile.
Cel mai recent răspuns: Silvia Monica , utilizator 14:34, 10 August 2011
Multumesc. Raspunsurile dvoastra sunt foarte clare si m-au lamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri ella2010 ella2010 daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii prin plata impozitelor ely_f ely_f Sora mea locuieste in casa parinteasca a sotului ei, parintii sunt decedati, el a avut grija de gospodarie de atunci ( 20 ani). Au fost informati, cum ca, ... (vezi toată discuția)
Succesiune MGabriel MGabriel Mama a decedat de curand,tata este inca in viata,mai am un frate. Exista cumva riscul ca ,in cazul in care nu se face procedura de succcesiune asupra ... (vezi toată discuția)