avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul Cod Penal 2011
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul Cod Penal 2011

Unde gasesc Noul Cod Penal varianta care intra in vigoare la 01.10.2011 cu toate modificarile
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:56, 23 Octombrie 2011
Ciudat.Dar nu trebuie sa va surprinda , @eumarian.Fiindcă nu putem compara legislaţia noastră penală cu ,,a lor,,.
La noi, minţirea organelor judiciare de către inculpat, nu ar putea zădărnici aflarea adevărului, întrucât se administrează probe , şi totul se coroborează.Eventual aceste minciuni ar constitui circumstanţe agravante pe care instanţa le va avea în vedere la individuaizarea pedepsei.
Problema e ca lipseau cu totul probele, nimeni nu era credibil. Nu fac istoria cazului, dar date fiind aceleasi fapte (disparitie fara urma copil pentru 7 luni dupa care gasit schelet fara indicii semnificative), zadarnicirea aflarii adevarului in primele saptamani de la disparitie de catre mama care a fost vazuta ultima oara cu copilul cred ca ar fi condus la noi la condamnare. Ma rog, sunt mereu interesante diferentele intre sistemele de drept.

Unde scrie acest lucru?

art. 83 (2) Nu se poate dispune amânarea aplicării pedepsei dacă pedeapsa prevăzută delege pentru infractiunea săvârsită este de 7 ani sau mai mare sau dacă infractorul s-asustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevăruluiori a identificării si tragerii la răspundere penală a autorului sau a participantilor.

art. 91 (3) Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dacă:a) pedeapsa aplicată este numai amenda;b) aplicarea pedepsei a fost initial amânată, dar ulterior amânarea a fost revocată;c) infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercatzădărnicirea aflării adevărului ori a identificării si tragerii la răspundere penală aautorului sau a participantilor.

www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
dannyel_dobre2, utilizator
Trebuia sa specificati inca de la inceput la ce va referiti cand ati cerut aceste sfaturi pt a se intelege situatia.
Amanarea aplicarii pedepsei, este o institutie noua introdusa de Noul cod penal, care de fapt este o forma a suspendarii executarii pedepsei.
Astfel daca inculpatul ingreuneaza cercetarea penala, nu ajuta organele la prinderea celorlalti participanti sau a autorului, desi are informatii despre acestia, nu va putea beneficia de prevederile acestor institutii deoarece una dintre conditii o reprezinta colaborarea cu organele de cercetare penale.
Asadar, nu se considera ca este obligat sa spuna adevarul, deoarece legea nu il obliga la acest lucru, ci doar ii aplica o pedeapsa mult mai usoara in momentul in care recunoaste fapta si ajuta la o buna desfasurare a urmaririi penale.
Este o insitutie cel putin interesanta, sa vedem cum se vor descurca instantele. :D
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
ContSters178374, utilizator
Daca urmariti sa achizitionati si un tratat al noului Cod Penal (sau mai multe carti juridice), in care este explicat Noul Cod Penal, atunci incercati la depozitul de carte ROLCRIS. Sunt mult mai ieftine si cumparand mai multe carti, primiti un discount mai mare.

Alte discuții în legătură

Legea medierii pentru cazuri in penal puncuskaa puncuskaa unde gasesc legea medierii penale? ma intereseaza cazurile in care medierea suspenda urmarirea penala sau procesul penal (vezi toată discuția)
Întrebare consecințe accident auto fără victime - autor fără permis și sub influența alcoolului Bianca.kieke Bianca.kieke Bună seara ! Am și eu o întrebare! Un prieten de al meu a condus fără permis , sub influenta alcoolului și a făcut accident, fără victime! Se poate ... (vezi toată discuția)
5 dosare penale fara permis Izvorani Izvorani O intrebare am...am 5 dosare penale conducere fara permis,toate facute in decurs de un an....ce as dori eu sa stiu este...se poate cu un avocat bun sa iau ... (vezi toată discuția)