avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul Cod Penal 2011
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul Cod Penal 2011

Unde gasesc Noul Cod Penal varianta care intra in vigoare la 01.10.2011 cu toate modificarile
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:56, 23 Octombrie 2011
olimpia_ilie a scris:

.
Nu va intra in vigoare in octombrie.

Unde gasesc scris negru pe alb, cand va intra in vigoare ? Google nu prea ma ajuta...
Multumesc !

NU gasiti inca.
Daca stiam, va spuneam direct cand intra in vigoare. Inca nu stim data concreta, posibil anul viitor.
NU exista o lege prin care sa te oblig sa spui adevarul, altfel nu ar mai exista judecata in sine, inca de la inceput, care ar mai fi sensul ei? ! nu stiu daca in romania ai dreptul la tacere, dar poti sa nu declari nimic - de altfel paradoxul cuvintelor e o capcana la tot pasul, mai ales cand e vorba de interpretarea interpretarii, a legii... portitele care se nasc inevitabil...sistemic...e doar un sistem, inevitabil are portite, limbajul are scapari, de la teorie la practica.... restabilirea adevarului....nu inseamna si adevarul....ci teoria teoriei adevarului.
Ultima modificare: Luni, 15 August 2011
ContSters83715, utilizator
"Adoptarea (24 mai 2011 ) de catre Parlament a Legii pentru punerea in aplicare a Noului Cod Civil si intrarea acestuia in vigoare la 1 octombrie 2011 implineste peste 14 ani de eforturi continue pentru innoirea si modernizarea codurilor fundamentale ale Romaniei. Legea a fost adoptata cu 281 voturi pentru si o singura abtinere, ceea ce inseamna ca in jurul acestui proiect a fost realizat un consens politic remarcabil. Noile coduri fundamentale ale Romaniei demonstreaza ca societatea romaneasca isi poate asuma proiecte institutionale de anvergura?, a declarat ministrul Justitiei Catalin Predoiu.
Asadar de la 1 octombrie vor intra in vigoare prevederile articolelor de mai sus.

Alte discuții în legătură

Legea medierii pentru cazuri in penal puncuskaa puncuskaa unde gasesc legea medierii penale? ma intereseaza cazurile in care medierea suspenda urmarirea penala sau procesul penal (vezi toată discuția)
Întrebare consecințe accident auto fără victime - autor fără permis și sub influența alcoolului Bianca.kieke Bianca.kieke Bună seara ! Am și eu o întrebare! Un prieten de al meu a condus fără permis , sub influenta alcoolului și a făcut accident, fără victime! Se poate ... (vezi toată discuția)
5 dosare penale fara permis Izvorani Izvorani O intrebare am...am 5 dosare penale conducere fara permis,toate facute in decurs de un an....ce as dori eu sa stiu este...se poate cu un avocat bun sa iau ... (vezi toată discuția)