avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil cota parte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil cota parte


Casa cu terenuri ( intravilan si agricol) si succesiune facuta intre cei 3 mostenitori legali(sotul defucntei si cei 2 copii). In urma succesiunii facute, tatal isi poate vinde partea lui decasa mostenita, fara acordul copiilor? Daca da, cum se stabileste care este "partea lui" de casa care o poate vinde, sau "partea lui" de teren agricol?

Casa nu are acte de intabulare, cadastru. Le poate face el (tatal) singur sau nu?

Ce se intampla daca nu te prezinti la administratia locala, primarie, in termen de 30 zile, asa cum e prevazut(pe verso) in actul notarial facut intre cei 3 mostenitori. Se anuleaza actul, amenda, sau ce?

Multumesc mult pentru disponibilitate si raspuns, anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 10:17, 13 August 2011
Pentru vanzare este necesar ca vanzatorul sa prezinte certificat fiscal, iar proprietatea sa fie intabulata in Cartea Funciara.
Prin urmare, neinregistrarea fiscala si lipsa intabularii sunt obstacole practice in calea vanzarii.
Revin cu o intrebare: Deci, am facut succesiunea notariala, cu cota parte care ii revine fiecarui mostenitor, insa nu am trecut la primarie pentru punerea in aplicare a succesiunii, terenurile fiind inca pe numele sotiei defuncte si al sotului in viata. Insa, noi, copiii, am facut un act notarial prin care il imputernicim pe tata sa vanda terenurile agricole. In baza acestor hartii notariale(imputerniciri), tatal poate vinde terenurile sau nu?

Multumesc.
Tata poate vinde terenurile in baza certificatului de mostenitor si a procurii pe care i-ati dat-o, insa numai dupa schimbarea rolului fiscal si intabularea drepturilor de proprietate rezultate din certificatul de mostenitor.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
ContSters103772, utilizator

"schimbarea rolului fiscal si intabularea drepturilor de proprietate rezultate din certificatul de mostenitor. " Ce presupune asta, in ce consta? Schimbarea si intabularea pot fi facute doar de tata sau este obligatorie prezenta celor 3 parti implicate?

Multumesc mult, domnule Alimanescu


athe a scris:

nu puteti sa va vindeti cota din casa si teren pana nu va fi facuta iesirea din indiviziune.


Cine (sau ce) il impiedica? Respectiv, care text de lege?



Alte discuții în legătură

Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)
Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei ... niculina55 niculina55 Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei surori decedate la aceasta data. Cum putem face iesirea din indiviziune pe cale amiabila,noi ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)