Regulamentul este :oricine poate posta o problema de logica distractiva,se joaca pana da cineva raspunsul,daca nu l da nimeni in 10 zile cel ce a postat da raspunsul.Incep eu-avem un cos cu 3 mere si 3 copii , se da cate un mar la fiecare copil si mai ramane un mar in cos .Cum e posibil?B-)
Lia alexe, nu e cinstit daca e vorba de semne de punctuatie....şi la prima problemă eu am fost indusă în eroare de lipsa semnelor de punctuaţie.Ipoteza ta ar fi plauzibilă dacă această problemă de logică ar fi valabilă doar în forma sa scrisă .Dar dacă e discutată verbal ?
Elementul precum ,,sticlă goală,, precum şi lipsa semenlor de punctuaţie pot fi luate în calcul pentru a a deduce că de fapt pixul ar fi pe masă şi nu în sticlă, dar ar fi cam simplist pusă problema şi prea uşoară .
Rămâne de văzut....:)
Alta ...varianta n-am gasit. :sorry:
Mi-au placut rasunsurile dv., dar as fi inlocuit violonistul cu o soprana. ;) (Au pus cumva berea in sticle de cristal?) :D
Varianta de raspuns pentru problema cu sala de judecata:
Inculpatul il intreaba pe unul din gardieni cum este vremea daca trece de usa pe care o pazeste.
Da, şi o soprană . ªi nu doar cristalul s-ar sparge, ci si o sticlă obişnuită, chiar şi ferestrele .
Bune, poate că doar ,,am văzut prea multe filme,,
Problema inculpatului ....încă ,, mă bântuie,,
NU îmi mai apar emoticoanele , ca să mă pot exprima mai bine !
"Pe o masa, peo sticla goala (poate fi de bere) cu dop in sticla se afla un pix. Cum scoatem pixul fara sa atingem sticla si fara sa scoatem dopul?"
De ce consideram ca pixul se afla in sticla?
Dopul se afla in sticla (cu totul) si pixul poate fi agatat de sticla sau pus pe gura sticlei.
Asa ca poate fi luat pur si simplu.:)
Problema cu judecatorul si paznicii:
Intrebare adresata paznicilor - "Daca il intreb pe colegul tau care usa duce spre libertate, ce imi va raspunde?" Si se alege varianta opusa.
Bancuri !
MIHAI GRIGORE
[b]LUNG DA\' BUN,CITITIL ![/b]B-)
Doua femei discutau incet intr-un compartiment de tren. Pe una din banchete statea un domn, care pretindea ca doarme. O ... (vezi toată discuția)