avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conventie civila- functionar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conventie civila- functionar

Opinia generala, inclusiv practica ICCJ este in sensul, ca persoana care presteaza o activitate in cadrul unei unitati, in baza unei conventii civile de prestari servicii, nu are calitatea de functionar. Or, potrivit art. 147 alin 2 raportat la alin. 1 din acelasi articol, prin functionar se intelege persoana care exercita cu orice titlu, indiferent cum a fost investita, o insarcinare de orice natura etc in serviciul unei unitati. In lumina acestui text de lege, consider ca persoana care indeplineste o anumita activitate, "angajata" fiind in baza unei conventii civile, are calitatea de functionar.
Unde gresesc si ce imi scapa?
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 17:02, 5 Aprilie 2009
Cred ca totul este discutabil si (mai ales) interpretabil. Cunosc cazul unei persoane care a lucrat "la negru" fara nici un fel de contract, conventie sau altceva in acest sens, ocupandu-se de operarea documentelor (introducerea lor in programul contabil) si uneori ridicat numerar din banca, iar acum este judecata pentru delapidare...
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
Lulica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca arturo arturo Buna seara! Este vreo diferenta intre un contract individual de munca si un contract prestari servicii, care este aceasta? Sunt bugetara, dar deoarece imi ... (vezi toată discuția)
Acte angajare conventie civila de prestari servicii mihaela2002 mihaela2002 Buna seara, Ce acte se pot solicita de catre angajator in cazul angajarii prin conventie civile de prestari servicii? Multumesc (vezi toată discuția)
Conventii civile prestari servicii Andreea Istrate Andreea Istrate Sunt sau nu permise Contractele civile de prestari servicii? In general ITM-urile resping acesta idee, dar in acelasi timp Codul Fiscal prevede in art. 52 ... (vezi toată discuția)