avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum demonstrezi un fapt notoriu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum demonstrezi un fapt notoriu?

In speta, instanta mi-a solicitat sa citez societatea parata intr-un cotidian de raspandire nationala, ceea ce am si facut prin intermediul cotidianului Romania Libera. Grefierul, cand a facut referatul cauzei a considerat ca RL este cotidian de raspandire locala, iar instanta a fost de acord si a suspendat judecarea cauzei.X-(

Desi este de notorietate faptul ca Romania Libera este cotidian national, trebuie sa am si o dovada in sprijinul "notorietatii" pentru a fi sigur de succes.
Orice idee este binevenita.

multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:25, 25 August 2008
Cereti va rog amanarea cauzei pentru publicare in alt ziar cu tiraj national,respectiv in MO.
@Slaurentiu: cum as putea cere amanarea cauzei, daca deja instanta a suspendat judecarea cererii??:D
mai mult, de ce as face asa ceva? inteleg sa lupt sa le demonstrez ca au gresit si ca habar n-au ce e acela un cotidian de raspandire nationala- asta da! sau poate sunt eu mai dus cu pluta...B-)
Acum, serios vorbind :), instanta a motivat suspendarea pe 155 indice 1 ?... adica a considerat ca efectuarea citarii in alt ziar decat cel pe care-l citea instanta de dimineata (daca o avea vreunul preferat) echivaleaza cu impiedicarea desfasurarii normale a procesului din vina partii reclamante?

Are rost sa va complicati cu demonstarea greselii numai in masura in care e in dicutie vreo taxa de timbru mai mare. Altfel, faceti o cerere de repunere pe rol (si aflati intre timp si care e ziarul preferat) pentru ca solutia de a ...le da cu ziaru'-n cap nu face bine la ... solutia finala.
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2008
romascanu, moderator
Ok, multumesc.
Voi lua in considerare si aceasta varianta, cu atat mai mult cu cat nu este vorba de o taxa de timbru fenomenala. Multumesc tuturor pt idei si solutii.

Oricum, separat, am aflat ca exista un Birou de Auditare a Tirajului (?!?!?!?!?!?!?) care e considerat un fel de guru in domeniu. www.brat.ro. Poate va fi util vreodata vreunuia dintre noi.

P.S. intr-adevar motivarea instantei a fost 155 ind.1
Ultima modificare: Joi, 21 August 2008
mihai.narcis.isac, utilizator
Din cate am inteles, RL are o "editie nationala" si "editii regionale" dar... e stupida suspendarea.
Publicati in MO sau cum a spus colega mea in "ziarul preferat". ;)

Alte discuții în legătură

Incheiere de suspendare a judecatii mihai.narcis.isac mihai.narcis.isac Am nevoie de un sfat, va rog Am o incheiere de suspendare a judecatii cauzei. Instanta a retinut gresit ca nu mi-am indeplinit obligatia de citare a ... (vezi toată discuția)
Citatie prin publicare in ziar robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Mi s-a pus in vedere de instanta sa efectuez procedura de citare cu partea adversa prin publicarea citatiei intr-un cotidian de larga circulatie. In ... (vezi toată discuția)
Citarea prin publicitate art.95 c.pr.civ. OANA GORAN OANA GORAN va rog mult sa ma lamuriti si pe mine cine face citarea prin publicitate conf art. 95 cod procedura civila??? eu ca si creditor sau instanta???? art. 95 (2) ... (vezi toată discuția)