In speta, instanta mi-a solicitat sa citez societatea parata intr-un cotidian de raspandire nationala, ceea ce am si facut prin intermediul cotidianului Romania Libera. Grefierul, cand a facut referatul cauzei a considerat ca RL este cotidian de raspandire locala, iar instanta a fost de acord si a suspendat judecarea cauzei.X-(
Desi este de notorietate faptul ca Romania Libera este cotidian national, trebuie sa am si o dovada in sprijinul "notorietatii" pentru a fi sigur de succes.
Orice idee este binevenita.
@Slaurentiu: cum as putea cere amanarea cauzei, daca deja instanta a suspendat judecarea cererii??:D
mai mult, de ce as face asa ceva? inteleg sa lupt sa le demonstrez ca au gresit si ca habar n-au ce e acela un cotidian de raspandire nationala- asta da! sau poate sunt eu mai dus cu pluta...B-)
Acum, serios vorbind :), instanta a motivat suspendarea pe 155 indice 1 ?... adica a considerat ca efectuarea citarii in alt ziar decat cel pe care-l citea instanta de dimineata (daca o avea vreunul preferat) echivaleaza cu impiedicarea desfasurarii normale a procesului din vina partii reclamante?
Are rost sa va complicati cu demonstarea greselii numai in masura in care e in dicutie vreo taxa de timbru mai mare. Altfel, faceti o cerere de repunere pe rol (si aflati intre timp si care e ziarul preferat) pentru ca solutia de a ...le da cu ziaru'-n cap nu face bine la ... solutia finala.
Ok, multumesc.
Voi lua in considerare si aceasta varianta, cu atat mai mult cu cat nu este vorba de o taxa de timbru fenomenala. Multumesc tuturor pt idei si solutii.
Oricum, separat, am aflat ca exista un Birou de Auditare a Tirajului (?!?!?!?!?!?!?) care e considerat un fel de guru in domeniu. www.brat.ro. Poate va fi util vreodata vreunuia dintre noi.
P.S. intr-adevar motivarea instantei a fost 155 ind.1
Din cate am inteles, RL are o "editie nationala" si "editii regionale" dar... e stupida suspendarea.
Publicati in MO sau cum a spus colega mea in "ziarul preferat". ;)