buna ziua,
ma confrut cu urmatoarea situatie: un angajat a plecat de la locul de munca (cu tot cu telefon si cartela, care sunt proprietatea firmei si pentru care a semnat documente de primire la angajare) in data de 2. aug motivand telefonic plecarea sa prin intarzierea platii drepturilor salariale.
mentionez ca era in cunostinta de cauza ca acest lucru se va intampa, ba mai mult stia si data la care isi va incasa aceste drepturi, respectiv 10. aug; de precizat este si faptul ca intarzierea este de 30 de zile fata de data la care trebuia sa-si incaseze drepturile, precum si ca aceasta situatie a fost anuntata inca de acum circa 8 luni cand ne-am confruntat cu probleme economice si a fost solutia spre care s-a optat pentru aa se evita concedierea si reducerea salariilor; deasemenea la momentul respectiv au fost anuntati toti angajatii-inclusiv acesta care a plecat- atat despre situatia in care se afla firma cat si solutiile pe care le avem si li s-a lasat un termen de gandire de 3 zile in care sa ne comunice daca doresc sa munceasca in aceste conditii, adica nediminuarea salariilor, nereducerea personalului, insa cu plata intarziata cu maximum 30 de zile.
avand in vedere toate acestea nu inteleg gestul si nici nu stiu cum sa procedez astazi cand este termenul la care trebuie sa se prezinte pentru cercetare disciplinara.
va rog mult un sfat
va mutumesc
o zi cat mai buna
Daca exista numai o singura intrebare, atunci pe acea i-o puneti , iar el va da explicatia de ce a parasit locul de munca.
Salariatul nu va semna niciun act , procesul-verbal va fi incheiat si semnat de membrii comisiei de disciplina....
Parasirea locului de munca fara aprobare nu poate fi justificata de nimic. Neacordarea la timp a salariului poate face obiectul unui litigiu de munca ce se rezolva in instanta sau a unei demisii dar in nici un caz nu permite abateri de la regulamentul intern.
Il puneti sa semneze PV in care argumentele sale in aparare au fost consemnate sau solicitati argumentele in scris sub semnatura.
Functie de rezultatul cercetarii si de gravitatea faptei angajatorul va dispune sau nu aplicarea unei sanctiuni disciplinare.
va multumesc mult
si as mai avea o intrebare:
in absenta acestuia am fost nevoiti sa angajam de urgenta pe altcineva, itrucat clientii nu aveau nicio vina pentru situatia aparuta
problema este ca nu ne permitem sa tinem doi oameni pe acelasi post
va multumesc mult
si as mai avea o intrebare:
in absenta acestuia am fost nevoiti sa angajam de urgenta pe altcineva, itrucat clientii nu aveau nicio vina pentru situatia aparuta
problema este ca nu ne permitem sa tinem doi oameni pe acelasi post
In acest caz , aveti doua variante :
1. se propune desfacerea disciplinara a salariatului care a parasit locul de munca. In acest caz , veti ramane doar cu un singur post ocupat de cealalta persoana.
sau
2. in cazul aplicarii altei sanctiuni, se poate desfiinta unul din cele doua psoturi situatie in care aveti de alege intre cele doua persoane deja angajate pe posturi identice.
Absente
comancorinaadelina
Buna seara ,
Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)