buna ziua,
ma confrut cu urmatoarea situatie: un angajat a plecat de la locul de munca (cu tot cu telefon si cartela, care sunt proprietatea firmei si pentru care a semnat documente de primire la angajare) in data de 2. aug motivand telefonic plecarea sa prin intarzierea platii drepturilor salariale.
mentionez ca era in cunostinta de cauza ca acest lucru se va intampa, ba mai mult stia si data la care isi va incasa aceste drepturi, respectiv 10. aug; de precizat este si faptul ca intarzierea este de 30 de zile fata de data la care trebuia sa-si incaseze drepturile, precum si ca aceasta situatie a fost anuntata inca de acum circa 8 luni cand ne-am confruntat cu probleme economice si a fost solutia spre care s-a optat pentru aa se evita concedierea si reducerea salariilor; deasemenea la momentul respectiv au fost anuntati toti angajatii-inclusiv acesta care a plecat- atat despre situatia in care se afla firma cat si solutiile pe care le avem si li s-a lasat un termen de gandire de 3 zile in care sa ne comunice daca doresc sa munceasca in aceste conditii, adica nediminuarea salariilor, nereducerea personalului, insa cu plata intarziata cu maximum 30 de zile.
avand in vedere toate acestea nu inteleg gestul si nici nu stiu cum sa procedez astazi cand este termenul la care trebuie sa se prezinte pentru cercetare disciplinara.
va rog mult un sfat
va mutumesc
o zi cat mai buna
Daca a lipsit mai multe zile, conform regulamentului intern (cred ca exista, daca nu, va veti da seama ce insemnatate are alaturi de fisa postului si evaluarea periodica) puteti dispune concedierea pe motiv disciplinar.
Trebuia sa angajati o persona cu CIM pe durata determinata pana la intoarcerea titularului (sau rezolvarea problemei cu acesta).
ce se intampla cu perioada in care a lipsit?
va intreb ca am inteles ca indiferent de sanctiune aceasta nu isi produce efectele de la data parasirii postului?
Absente
comancorinaadelina
Buna seara ,
Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)