avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 230/2007 art. 50 pct 1 si pct 2
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 230/2007 art. 50 pct 1 si pct 2

Buna ziua...
va rog sa-mi spuneti si mie la ce face referire acest articol...Am sa va rog sa-mi explicati detaliat daca se poate pe fiecare pct in parte.Va multumesc
S-a gresit in prima adunare generala cand s-a luat hotararea de a se imparti in mod egal, pe fiecare proprietar, acele penalizari. Penalizarile trebuiau calculate pentru fiecare proprieatar in functie de restantele ce le-a avut si nu egal.
Apoi hotararea celei de a-2-a adunari generale trebuia imediat contestata sau, jucandu-ne de-a adunarile generale, ceilalti ar fi putut sa se intruneasca in alta adunare generala unde sa modifice hotararea luata in 18.06

In instanta solicitati judecatorului sa respinga actiunea asociatiei care va solicita plata unor penalizari ce nu va apartin. Eventual solicitati ca reprezentantul asociatiei sa prezinte baza de calcul a penalizarilor, adica situatia restantelor dumneavoastra, procentul aplicat, numarul de zile de intarziere, sistemul de penalizari... Dumneavoastra depuneti chitante aratand ca ati achitat permanent cotele ce va reveneau.
Eu cred ca instanta va respinge cererea asociatiei in primul rand pentru ca nu ati avut restante si-apoi pentru celelalte greseli ale conducerii asociatiei (incluzand aici chiar hotararile luate in adunarile generale).
Tineti-ne la curent.
S-a gresit in prima adunare generala cand s-a luat hotararea de a se imparti in mod egal, pe fiecare proprietar, acele penalizari. Penalizarile trebuiau calculate pentru fiecare proprieatar in functie de restantele ce le-a avut si nu egal.
Apoi hotararea celei de a-2-a adunari generale trebuia imediat contestata sau, jucandu-ne de-a adunarile generale, ceilalti ar fi putut sa se intruneasca in alta adunare generala unde sa modifice hotararea luata in 18.06

In instanta solicitati judecatorului sa respinga actiunea asociatiei care va solicita plata unor penalizari ce nu va apartin. Eventual solicitati ca reprezentantul asociatiei sa prezinte baza de calcul a penalizarilor, adica situatia restantelor dumneavoastra, procentul aplicat, numarul de zile de intarziere, sistemul de penalizari... Dumneavoastra depuneti chitante aratand ca ati achitat permanent cotele ce va reveneau.
Eu cred ca instanta va respinge cererea asociatiei in primul rand pentru ca nu ati avut restante si-apoi pentru celelalte greseli ale conducerii asociatiei (incluzand aici chiar hotararile luate in adunarile generale).
Tineti-ne la curent.

Tineti-ne la curent.
Sunt de parere ca deja ati platit prea mult si nemeritat daca este asa cum sustineti - ca nu ati facut plati cu intarziere.
Lasati asociatia sa va cheme in instanta. Asociatia va trebui sa demonstreze, asa cum spune de altfel si @adriantot, ca dvs. va faceti vinovat de achitarea cu intarzire de catre asociatie a energiei termice consumate, fapt pentru care furnizorul a calculat penalizari... Habar nu au baietii ce-i asteapta: calculul separat si detaliat pe fiecare proprietar pe care l-au actionat in instanta - pentru perioada de care vorbiti! Oricum si dvs. trebuie sa va pregatiti, dar cum spuneam, asociatia trebuie sa aduca dovezi ale vinovatiei dvs. Ei nu au decat acele hotarari ciudate, vedeti daca in PV s-a notat prezenta proprietarilor la AG, (cvorumul legal este de 50%+1), daca convocarea proprietarilor a respectat legislatia, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta la intretinere omideo20 omideo20 Buna seara.Mama mea are o datorie la intretinere de 5500 lei.Eu vreu sa platesc suma restanta la intretinere dar administratorul imi scrie chitanta si pentru ... (vezi toată discuția)
Daca exista un sistem propriu de penalizari al asociatiei teodora2 teodora2 Buna seara, Referitor la calculul penalitatilor pentru neplata cotelor la intretinere am o mare dilema: Legea specifica: ART. 49 (1) Asociaţia de ... (vezi toată discuția)
Restante la plata intretinerii sandu.53 sandu.53 Buna ziua, Acum cateva zile ni s-a intrerupt furnizarea apei calde datorita unor restante la plata cauzate in principal de neplata de ani de zile a ... (vezi toată discuția)