avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract servicii internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract servicii internet

Doresc sa inchid, sa reziliez un contract de servicii internet si telefonie, care este pe numele baiatului, el fiind plecat din tara. Am intrebat la telefon cum sa procedeze pentru a rezilia acest contract, la termenul de folosire minima prevazut in contract, iar cei de la [editat de admin] mi-au spus ca doar prin prezenta personala poate rezilia contractul, desi in contract se specifica faptul ca se poate renunta la contract si prin posta, cu confirmare de primire. Curios este faptul ca aceasta societate, iti inchiriaza telefoanele, urmand ca la terminarea contractului sa le aduci in perfecta stare de functionare, ca si cum le-ai tine in vitrina fara sa le folosesti.
Cat de legala este aceasta solicitare, ca renuntarea unui contract sa se faca doar personal si nu si prin alte moduri, legale din punctul meu de vedere.
Cui ar trebui sa ne adresam pentru a cere ca societatea sa nu mai mai practice aceste abuzuri?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: luisa_toma , utilizator 14:16, 21 August 2011
manolescuflorin a scris:

Nu se poate renunţa decât după expirarea termenului din contract...Iar pentru a renunţa anterior acestei date trebuie să plătiţi o anumită sumă....Deci,problema nu este aşa simplă prin renunţarea doar prin poştă...

Pai dupa ce i s-a incheiat contractul, la ce anume sa mai renunte ?!

Iar problema este intradevar foarte simpla, ii notifica prin posta, cu respectarea conditiilor impuse, si anume ca nu va mai face nici o plata incepand cu data de ....(conform preavizului de 30 de zile, sau cate sunt, si gata).
Iar clauzele ce te obliga sa platesti anumite daune sau refuzul de a-ti rezilia contractul sunt considerate clauze abuzive, in conformitate cu Legea nr. 193/2000 (republicata.).
Sa trimita din strainatate denuntarea contractului cu confirmare de primire sau sa va lase dumneavoastra procura.
Va spun cum am procedat noi, si a mers. Si sa faca si fiul dv la fel. Pe site-ul firmei la care are fiul abonament, exista servicii clienti, ma rog o rubrica unde puteti intreba, cere rezilierea contractului. Noi am cerut rezilierea contractului pe motivul ca suntem plecati din tara, si nu ne folosim de serviciile lor. Bine-nteles am primit raspuns ca trebuie sa mergem personal sa semnam actele. Atunci am sunat ( la un numar din Bucuresti) si am explicat situatia, ca nu putem sa mergem doar pt o semnatura in tara. Atunci ne-au zis sa fie plata la zi, si sa numim pe cineva care sa mearga sa semneze rezilierea contractului. Am dat numele persoanei si gradul de rudenie. Persoana respectiva s-a dus in locul nostru si a semnat. Noi am reusit. Multa bafta, faceti si dumneavostra la fel.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
luisa_toma, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract romt........m Iordachescu Nicolae Iordachescu Nicolae In Ianuarie anul acesta am renuntat la serviciul de internet oferit de o cunoscuta companie de telefonie din Romania.(nu dau nume pentru ca am inteles ca nu ... (vezi toată discuția)
Incapatanarea unui angajat de a rezilia un contract. o_blonda o_blonda Buna ziua, As vrea sa aflu si eu parerea DV. legata de urmatoarea situatie. Acum 3 luni am decis sa reziliez contractul de internet mobil. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Renuntare abonament telefonie bejenaru bejenaru Am un abonament pe care-l folosesc de 3 ani. Titularul contractului este plecat din tara si nu sunt semne ca ar veni inapoi. Cum pot renunta la abonament sau ... (vezi toată discuția)