avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recuperare dauna totala RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recuperare dauna totala RCA

Evenimentul s-a produs in felul urmator. Eu circulam regulamentar pe un drum cu o banda pe sens si se mergea in coloana fiind aglomeratie. In fata mea mergea un jeep care la un moment dat intra pe contrasens , (motivul l-am aflat ulterior, soferita avea alcoolemie in aerul expirat 0,86 si in sange 1,50 ) si creeaza stare de pericol. Soferul de pe contrasens evita impactul frontal, iese in afara partii carosabile iar la revenire intra in masina mea, care se rastoarna in afara partii carosabile. Eu am depus dosarul de dauna iar firma de asigurari zice ca el se va finaliza dupa incetarea cercetarilor penale. Bineinteles cred ca se pot tergiversa . In masina mea eram 2 adulti si 2 copii minori. Nu am patit nimeni nimic decat vanatai si sperietura. Nici cei din cealalta masina nu au patit nimic. Dar copii au fost luati cu ambulantele pt investigatii si am fost si la medicina legala.
Cu vinovata nu am ajuns la nici o intelegere

Politia a concluzionat ca soferita e vinovata pt producerea accidentului cu toate ca nu a avut loc nici un impact intre ea si cel care a intrat in mine, si am depus dosarul de dauna la societatea de asigurari la care avea ea RCA.

Problema e cum imi recuperez eu paguba cat mai repede si vreau sa cer si daune morale. Ar trebui sa dau in judecata pe civil societatea de asigurari si persoana pt daune materiale si morale? Sau in cadrul procesului penal sa ma constitui parte civila pt daune morale?
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
Gelu-1, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:20, 23 Ianuarie 2013
Am primit un raspuns de la asigurator (este vorba de cel renumit C..........a) care zice in felul urmator

"Dauna a fost avizata la data de ... in baza adresei nr... intocmita de Politia... urmare a evenimentului rutier din data de .....
La aceeasi data la Sucursala ... vi s-a deschis dosarul de dauna.... si au fost constatate avariile prezentate de autovehiculul dvs.
In conformitate cu prevederile Ordinului CSA nr 5 2010 art 41 dvs v-au fost inmanate procesul verbal de constatare a avariilor si lista documentelor necesare solutionarii dosarului de dauna.
Bine asta spun ei dar inca nu mi-au dat procesul verbal de care spuneau. I-am sunat si au spus ca mi-l vor da.
Evenimentul rutier face obiectul dosarului penal nr .... aflat in cercetare la Parchetul ..... astfel ca in cauza suntem sub incidenta art 46 alin 3 Din normele de aplicare a Ord CSA nr 5 /2010
Urmeaza ca dosarul de dauna sa fie finalizat in functie de rezultatul cercetarilor penale "

Nu mai stiu ce sa mai fac in continuare cu ei. Am aflat de la alt asigurator cam cat ar valora masina mea, Ma gandesc daca ma duc la ei cu o constatare de la service care cuprinde costul reparatiilor si copia de la catalogul Schwacke nu o sa vrea sa-mi dea sa semnez vreo declaratie de despagubire, iar ma ia cu dosarul penal care e in cercetari la politie.
Dosarul penal se refera cumva la faptul ca soferita conducea in stare de ebrietate? Daca da si nu au existat si victime rezolvarea dosarului de dauna nu are nicio legatura cu dosarul penal. Atentionati societatea de asigurari asupra acestui aspect si cereti solutionarea urgenta a dosarului de dauna. Daca nu rezolvati actionati asiguratorul in judecata. NU uitati ca inainte de introducerea actiunii trebuie sa convocati asiguratorul la conciliere directa.
Exact , este vorba de dosarul penal al soferitei care a provocat accidentul si este pentru alcoolemie (0.86 si 1,55 in sange) 3 persoane implicate in accident au intre 1 -3 zile de ingrijiri medicale, deci nu e cercetata pentru vatamare corporala.

Oricum eu m-am constituit parte civila in cadrul procesului ei penal pt daunele materiale si morale.
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
Gelu-1, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult pt ajutor.
Am instiintat asiguratorul in scris despre faptul ca trebuie sa ma despagubeasca altfel am spus ca voi cere mult mai multe decat dauna efectiva. Am depus si valoarea de nou a masinii + optionalele conf. catalogului Schwacke si le-am inregistrat pe amandoua la Sucursala. Nu am facut inca devizul estimativ de reparatie dar am sa-l fac si pe asta.
Acum astept un raspuns Nu stiu in cat timp e obligat sa-mi raspunda

Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
Gelu-1, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident auto, alcoolemie 0,8 in aer, cine plateste avariile auto? discover discover Azi noapte , stand la semafor cu o alta mașina in fata care staționa si ea .....am fost lovit din spate de o mașina a cărui șofer era in ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca inainte de finalizarea procesului penal bianca23 bianca23 Buna ziua, Sotul meu a fost implicat intr-un accident in urma caruia a decedat o persoana(Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) si 3 masini au fost avariate(toate ... (vezi toată discuția)
Acoperire rca in caz de betie la volan iepurache2004 iepurache2004 as vrea sa stiu daca polita rca a unui sofer beat la volan care a produs un accident asigura despagubirea masinii lovite si a victimei. uni spun ca da,alti ... (vezi toată discuția)