avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recuperare dauna totala RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recuperare dauna totala RCA

Evenimentul s-a produs in felul urmator. Eu circulam regulamentar pe un drum cu o banda pe sens si se mergea in coloana fiind aglomeratie. In fata mea mergea un jeep care la un moment dat intra pe contrasens , (motivul l-am aflat ulterior, soferita avea alcoolemie in aerul expirat 0,86 si in sange 1,50 ) si creeaza stare de pericol. Soferul de pe contrasens evita impactul frontal, iese in afara partii carosabile iar la revenire intra in masina mea, care se rastoarna in afara partii carosabile. Eu am depus dosarul de dauna iar firma de asigurari zice ca el se va finaliza dupa incetarea cercetarilor penale. Bineinteles cred ca se pot tergiversa . In masina mea eram 2 adulti si 2 copii minori. Nu am patit nimeni nimic decat vanatai si sperietura. Nici cei din cealalta masina nu au patit nimic. Dar copii au fost luati cu ambulantele pt investigatii si am fost si la medicina legala.
Cu vinovata nu am ajuns la nici o intelegere

Politia a concluzionat ca soferita e vinovata pt producerea accidentului cu toate ca nu a avut loc nici un impact intre ea si cel care a intrat in mine, si am depus dosarul de dauna la societatea de asigurari la care avea ea RCA.

Problema e cum imi recuperez eu paguba cat mai repede si vreau sa cer si daune morale. Ar trebui sa dau in judecata pe civil societatea de asigurari si persoana pt daune materiale si morale? Sau in cadrul procesului penal sa ma constitui parte civila pt daune morale?
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
Gelu-1, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:20, 23 Ianuarie 2013
Va rog cu un sfat: femeia din cauza careia s-a produs accidentul si care consumase alcool, a cerut recalcularea probei alcolemiei . In acest caz eu ce pot sa fac? Daca a facut acest lucru inseamna ca merge la sigur spre a scapa de procesul penal. Daca se recalculeaza sub valoarea de invinuire penala cum pot sa-mi recuperez eu paguba sau ce ma sfatuiti sa fac?
Pe dv. nu va afecteaza cu nimic. Dosarul de dauna merge mai departe, veti primi despagubirea. Soferita scapa de aspectul penal - sa zicem.
Daca scapa de invinuirea penala, si este normal a incerce acest lucru, asta nu insemna ca va afecteaza cu ceva pe dumneavoastra. Nu va scapa de totodata si de faptul ca este vinovata de producerea accidentului.
Este doar o simpla cale de a scapa de alte cheltuieli suplimentare ... odata cu finalizarea procesului. In functie de hotararea instantei si de alcoolemie societatea de asigurari va inainta regres asupra ei pentru a isi recupera despagubirea acordata.

gelu1 a scris:

Va rog cu un sfat: femeia din cauza careia s-a produs accidentul si care consumase alcool, a cerut recalcularea probei alcolemiei . In acest caz eu ce pot sa fac? Daca a facut acest lucru inseamna ca merge la sigur spre a scapa de procesul penal. Daca se recalculeaza sub valoarea de invinuire penala cum pot sa-mi recuperez eu paguba sau ce ma sfatuiti sa fac?

~ Conținut șters la cerere ~
Dupa 1 an si jumatate mi-am recuperat si eu banii de la asigurator pe baza rechizitoriului dat de procuror din care reiesea cam vag ce-i drept, vinovatul. Astea-s termenele de solutionare la noi. In orice caz interventia divina a facut sa nu patesc nimic caci era mai greu de solutionat, se mai puteau cere daune morale. Asadar eu mi-am recuperat paguba materiala cam la limita, se putea mai mult dar nu am mai avut chef de ei. Am fost bucuros c-am primit si banii astia. Multumesc pentru sfaturi.

Era sa uit de vinovata. Nu a reusit sa scape de dosar penal si a luat 6 luni condamnare cu suspendare.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Gelu-1, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident auto, alcoolemie 0,8 in aer, cine plateste avariile auto? discover discover Azi noapte , stand la semafor cu o alta mașina in fata care staționa si ea .....am fost lovit din spate de o mașina a cărui șofer era in ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca inainte de finalizarea procesului penal bianca23 bianca23 Buna ziua, Sotul meu a fost implicat intr-un accident in urma caruia a decedat o persoana(Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) si 3 masini au fost avariate(toate ... (vezi toată discuția)
Acoperire rca in caz de betie la volan iepurache2004 iepurache2004 as vrea sa stiu daca polita rca a unui sofer beat la volan care a produs un accident asigura despagubirea masinii lovite si a victimei. uni spun ca da,alti ... (vezi toată discuția)