avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura demisie

Buna ziua

As dori un ajutor din partea dvs. la urmatorele trei aspecte:

1) care este cea mai optima procedura pentru demisia din functie intr-o firma (persoana cu functie de executie)?

2) exista un model de demisie standard conform noului cod al muncii? As putea sa gasesc linkul?

3) este luata in considerare daca o demisie se anunta printr-un e-mail intern catre toata conducerea, personalul firmei? Are putere juridica mailul de instiintare privind demisia, transmis in cadrul firmei?


Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters61634 , utilizator 15:42, 16 August 2011
Cat priveste demisia codul muncii specifica clar ca pentru aceasta este necesara o notificare scrisa in care sa se precizeze incetarea cim la expirarea termenului de preaviz.(daca este cu preaviz). Notificarea demisiei prin mail se poate admite - art. 81 alin. 2 (Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.) insa s-ar putea sa existe anumite impedimente legate de de exemplu de semnatura. In cazul in care angajatorul refuza inregistrarea demisiei demisia poate sa fie trimisa printr-o scrisoare recomadata cu confirmarea continutului sau scanata si trimisa prin mail.
Fisa de lichidare se elibereaza persoanelor care au obiecte pe inventar respectiv celor care au functia de gestionar acestea avand marfuri in gestiune cu intrari iesiri. In acest caz se va intocmii obligatoriu un inventar pentru acesta odata cu demisia se poate face si o cerere in acest sens iar in caz de refuz se poate rezolva cu o notificare trimisa printr-un executor judecatoresc. Insa fisa de lichidare nu este obligatorie, demisia operand independent de aceasta.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
ContSters61634, utilizator
Referirea mea era vis-a-vis de gestiune.
ok dar sunt profesii unde poti sa nu ai nimic in gestiune sau pe inventar....depine si ce lucrezi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sau lichidare in perioada de angajare pe durata determinata,primele 3 luni 666ate 666ate Prin o firma particulara de recrutarea si plasarea fortei de munca am ajuns sa lucrez intr-o companie straina,dar apartin 3 luni acelei firme de recrutare,pe ... (vezi toată discuția)
Demisie in absenta reprezentantului legal hbira hbira Buna ziua, As avea doua situatii pentru care va rog sa ma ajutati: Compania la care lucrez este deschisa in romania dar reprezentantul legal este un ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati carmenramona carmenramona sunt gestionar la un depozit sau am fost dar ieri am depus demisia,administratorul neacceptand-o astfel azi am trimis-o prin posta. Azi nu m-am prezentat la ... (vezi toată discuția)