La 1864 (data actualului Cod civil) era cunoscuta o singura modalitate de a face copii. :">
Astazi, pe langa "exercitiile preliminare facerii copiilor" se mai cunosc vreo doua(sprezece) metode...:innocent:
Revocarea pentru survenienta de copil prevazuta (inca) de actualul cod civil (art. 836) intervine DACA (conditii cumulative):
1 - donatorul NU AVEA niciun copil sau alt descendent in momentul incheirii contractului de donatie
2 - posterior donatiei "dobandeste" (zice codul, adica i se naste) un copil din casatorie sau din afara casatoriei. (cu nevasta sau cu florareasa de la colt, dar recunoscut).
Ratiunea acestei reglementari venea, cred eu, din presupunerea ca donatorul (fara copii) nu ar fi incheiat acea donatie (n-ar fi daruit unui strain cu atata larghete) daca ar fi stiut ca ...un copil al sau era in burta mamei sale (n-aveau ecograf).
Ori, consider ca in NOUL cod civil ar fi fost cumva aberant sa fie pastrata aceasta cauza de revocare a donatiei alaturi de ...Reproducerea umana asistata medical cu tert donator
(art 441-447 NCC).
Asta e o noua metoda de "a face" copii = prin declaratie notariala :) (de consimtamant la reproducerea asistata medical)
Art. 446. - Tatal are aceleasi drepturi si obligatii fata de copilul nascut prin reproducere asistata medical cu tert donator ca si fata de un copil nascut prin conceptiune naturala.
Daca s-ar fi pastrat cazul de revocare, atunci revocarea ar fi putut interveni prin simpla manifestare de vointa a acestui nou soi de tatic.
~ final discuție ~