va rog sa imi spuneti cate salarii compensatorii se acorda conform noului cod al muncii pentru desfacerea contractului de munca datorita desfiintarii unui post?
Cred ca art.4 alin.2 din acest ccm se exprima destul de clar : Daca niciuna dintre parti nu denunta contractul cu 30 de zile inainte de expirarea perioadei pentru care a fost incheiat, valabilitatea acestuia se prelungeste pana la incheierea unui nou contract .
Asadar, nu se transforma durata acestui ccm in nedeterminta si nici nu trebuie incheiat un act aditional de prelungire a duratei ... Art.4 alin.2 impune singura conditie : denuntarea din partea uneia dintre partile semnatare duce la incetarea valabilitatii , iar nedenuntarea duce la prelungirea duratei pana la incheierea unui nou contract.
Ceea ce afirma Ministerul Muncii nu are valoare juridica , intrucat statul tinde sa reduca cat mai mult efectele acestor c.c.m.
De acord cu Dvs. cu privire la faptul ca ceea ce spune Min. Muncii nu produce efecte juridice obligatorii. Eu nu am spus ca ei au venit cu aceasta interpretare ci ca si ei imbratiseaza aceasta interpretare. Astfel cum am sustinut anterior instanta trebuie sa pronunte o astfel de hotarare.
Pe de alta parte nu pot fi de acord cu Dvs. ca acest CCM comert nu se transforma intr-un contract incheiat pe perioada nedeterminata din moment de conform legii 62/2011, nu se mai poate incheia un CCM ramura pentru ca ramura nu mai exista.
In acest caz daca vor aparea sectoare, ce se pare ca vor fragmenta fostele ramuri fiind mult mai multe sectoare decat au fost ramuri, ce se va intampla cu acest CCM daca nimeni nu va mai avea interesul sa-l denunte? Va ramane pentru totdeauna?
Cred ca va duceti prea departe in ceea ce priveste durata acestui ccm .. inainte de aparitia Legii nr.62/2011 , a intrat in vigoare Legea nr.40/2011 care nu a fost abrogata prin intrarea legii la care va referiti ... in art.II alin.2 prevede ca, contractele colective de munca in aplicare la data intrarii in vigoare a prezentei legi isi produc efectele pana la data expirarii termenului pentru care au fost incheiate.