avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxa subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxa subsol

Buna ziua!
In cazul in care detin o boxa la subsolul blocului imi trebuie autorizatie de constructie?
Mentionez ca am acordul asociatiei de proprietari, prin acel spatiu nu trece instalatia blocului, si trebuie pusa doar o usa.
Multumesc!
Spatiile comune sunt a tuturor proprietarilor si nu a asociatiei si conform legislatiei in vigoare trebuie sa aveti acordul coproprietarilor , fiindca numai ei decid asupra bunurilor lor si nu asociatia. Asociatia are obligatia legala de a pune in aplicare numai si numai ce au hotarat proprietarii.Platiti vreun leu pentru ceilalti proprietari pentru ca ati amenajat o boxa privata, personala pe un spatiu comun.
@ ogra : Este adevarat ca userul marioos doreste sa ocupe acel spatiu cu acceptul verbal al asociatiei si al proprietarilor nu credeti ca este suficient ?. Sau nu mai conteaza cuvantul ?. Trebuie sa ajungem sa ne platim unul altuia bani numai asa ca sa ne simtim bine ca uite moare si capra vecinului ?.

Cine sa amendeze un coproprietar care ocupa o parte a unui spatiu fara sa impiedice accesul sau libera folosinta a celorlalti coproprietari la spatiul respectiv ?. Daca ocupa si inchidea tot subsolul era alceva, dar asa?.:O
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
johnpescar, utilizator
Conform legislatiei in vigoare un proprietari care foloseste un spatiu comun in strict personal ex. boxa fara acte de proprietate trebuie sa despagubeasca pe ceilalti coproprietari.:coffee::coffee::coffee:
Este o treaba numai de principiu, in realitate daca nu se doreste asa ceva este legal si fara a plati o suma ,, da-o mie, iati-o tie'' sa ne aflam in treaba.Treaba asta ar trebui prinsa in statutul asociatiei dar de cele mai multe ori se evita complicatia.:coffee::luck:
johnpescar :coffee:Noi am avut scandaluri si dupa 5 ani de la ocuparea abuziva a proprietatii comune de catre unii proprietari care se considerau mai smecheri si vroiau sa foloseasca spatiul comun numai in interes personal fara sa plateasca.La urma instanta a hotarat sa plateasca mai mult daune materiale de cat ar fii cumparat o boxa cu acte in regula.:love1::vishenka::luck:
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
ogra, utilizator

Alte discuții în legătură

Locuinta in subsolul blocului Loredana_Iuliana Loredana_Iuliana Buna ziua, Pt a locui cineva la subsolul blocului este suficient sa obtina acordul Asociatiei de Proprietari ( a 50% +1 din proprietari?\") sau este necesar ... (vezi toată discuția)
Subsol tehnic la bloc victor1906 victor1906 Buna seara. Am o pivnita in subsolul tehnic de la bloc , spatiu amenajat de mine de la darea in folosinta prin repartitie al apartamentului in acel bloc. ... (vezi toată discuția)
Sunt necesare acte doveditoare pt detinere boxa de la subsolul ... xtreme07 xtreme07 Sunt Necesare Acte Doveditoare pt Detinere Boxa de la Subsolul Blocului? Boxele de la subsolul blocului au fost construite de locatari la cumpararea ... (vezi toată discuția)