avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere auto, amenda administrativa ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere auto, amenda administrativa ?

Un vecin mi-a aruncat cu pietroaie pe masina si am pagube de vreo 3000 ron. Am depus plangere la politie pentru infractiunea de distrugere. Cam intre ce sume se incadreaza amenda administrativa pe care o va primi?

Il pot da acum in judecata pe partea civila pentru recuperarea prejudiciului sau astept rezolutia procurorului, adica amenda administrativa?
Cel mai recent răspuns: valyd11 , utilizator 03:29, 16 Septembrie 2011
Pai deocamdata nici macar Poltia nu mi-a dat un numar de inregistrare a plangerii pe care am depus-o. Mi-au spus ca imi vor da "dovada" (unde este notat si nr. de inregistrare) atunci cand se va intoarce de la Parchet.

Referitor la art 999, imi pot folosi masina...

Doamna Stoica, cand si cum pot sesiza instanta de judecata pentru recuperarea prejudiciului?
valyd11 a scris:

Doamna Stoica, cand si cum pot sesiza instanta de judecata pentru recuperarea prejudiciului?

Cred ca raspunsul la aceasta intrebare se plateste...

Incerc cu alta intrebare: Cand ma sfatuiti ca ar fi necesar sa apelez la un avocat, dupa ce termin treaba cu politia sau chiar acum ar fi momentul ?

mentionez faptul ca abia am depus plangerea, nici macar nu mi-au dat nr. de inregistrare si nu mi-au audiat martorul...

Cercetarea a mai evoluat putin. A fost audiat invinuitul, acesta a declarat ca am vrut sa dau peste el si s-a speriat si a aruncat pietroaiele pe masina mea. Lucru FALS de altfel. Urmeaza sa dea declaratie si martorul saptamana viitoare.

Se poate ataca rezolutia procurorului de neincepere a urmaririi penale, in cazul in care va da o astfel de rezolutie..... ????

Politia am impresia ca doreste sa tergiverseze cazul, sa il inchida repede... Dupa savarsirea faptei de catre invinuit, am sunat la 112 iar acestia, vazand masina plina de pietroaie si de moloz doar m-au legitimat, nu au facut si fisa de 112 cum ar fi fost normal. A doua zi am vazut fisa lor de 112 (nesemnata de mine) in care au scos in evidenta faptul ca luneta nu este sparta. Nu au scos in evidenta faptul ca masina era plina de moloz, si ca un amanunt faptul ca luneta nu e sparta...
Eu nici nu am declarat vreodata ca ar fi luneta sparta, doar e ciobita in multe locuri

O alta chestie, in ziua cand am depus plangere, cei de la criminalistica au facut poze la masina. capota portbagajului avand zgarieturi fine la nivelul lacului si in cateva locuri sarita vopseaua au zis ca nu mai fac poze la portbagaj pentru ca nu se pot vedea defectele in poze. Cu ochiul liber evident ca se vad... Unde ar trebui precizat acest lucru, faptul ca nu se pot vedea avariile in poze?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina vandalizata in parcarea privata, pazita de o firma de paza. danielsavu danielsavu Zilele trecute masina proprietate personala a fost vandalizata (sparta luneta), intr-o parcare privata cu care am contract. La randul sau firma care ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu piroscaemil piroscaemil In data de 23 mai 2020 am parcat masina pe un loc de parcare din orasul Sinaia,lasand in parbriz un bilet cu numarul meu de telefon in caz de nevoie..Locurile ... (vezi toată discuția)
Plangere prim-procuror importiva ordonantei + reclamantului lonita lonita Buna ziua, Mi s-a facut o plangere penala prin care am fost invinuit pe nederept ca am lovit pe cineva. Nu exista nicio proba, niciun act medical, este doar ... (vezi toată discuția)