asi vrea sa stiu daca se considera infractiune sau ce riscuri are o fata daca sta pe un sit si vb cu barbati straini si ei ii pun bani sa mearga la ei si ea nu merge dar ea nu cere nimic ei invita ei trimit ce se poate intampla
Promisiunea de a merge este o promisiune de executare a intelegerii. Altfel spus, daca ea dorea sa mearga, este platita si apoi se razgandeste si nu-si executa obligatia, ea nu i-a indus sau mentinut in eroare la incheierea intelegerii si nu este inselaciune cf art 215, alin (3). Dar daca ii minte pentru a ii trimite bani, se poate considera a fi inselaciune. Chiar daca nu este, se pot recupera banii in instanta civila.
De acord, Marian, simpla promisiune neonorata nu este prevazuta de legea penala .
Dar mie mi se pare ca e vorba despre o conventie .
Barbatii aceia n-ar fi,,contractat,, daca ar fi stiut ca fata nu-si va onora promisiunea .Ei au trimis banii si raman pagubiti, dar nu cred ca e vorba doar despre un drept de creanta, fiindca , nu crezi ca dacacineva are astfel de indeletniciri , obtinand castiguri in mod ilicit, in mod repetat, constituie o infractiune? Eu ma gandesc la inselaciune.
Aceia trimit banii in urma promisiunii unei intalniri a fetei cu ei.Altfel nu ar fi trimis banii.Parerea mea e ca fata n-ar fi trebuit sa rdice banii, daca s/a razgandit.Insa ea, ridicand banii trimisi tocmai in ideea de a-si respecta intelegerea , dar ulterior neonorand-o , comite fapta de inselaciune.
Da, sunt 3 variante: cadou si atunci nu trebuie returnat, promisiune neexecutata si banii trebuie returnati sau cel mai grav, inselaciune prin mentinerea in eroare ("da, am inceput sa-mi fac bagajul", "da, de-abia astept sa-mi iau bilet") si e penal. Din faptul ca intreaba aici e destul de clar ca se gandeste la ultima varianta, in opinia mea.
Si eu cred tot in varianta asta, ei au fost cumva motivati sa trimita banii.Ea le-a si dat nr. de cont.Le-a aratat pasaportul cu viza in web cam ...B-), de pilda.
Eu am plusat si in mp , cu sfaturi de a se opri inainte de a fi facuta vreo plangere.