avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune?

asi vrea sa stiu daca se considera infractiune sau ce riscuri are o fata daca sta pe un sit si vb cu barbati straini si ei ii pun bani sa mearga la ei si ea nu merge dar ea nu cere nimic ei invita ei trimit ce se poate intampla

Cel mai recent răspuns: ContSters219685 , utilizator 22:55, 22 August 2011
da, este comisa infractiunea de inselaciune. Sunt intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni.
eumarian a scris:

Promisiunea de a merge este o promisiune de executare a intelegerii. Altfel spus, daca ea dorea sa mearga, este platita si apoi se razgandeste si nu-si executa obligatia, ea nu i-a indus sau mentinut in eroare la incheierea intelegerii si nu este inselaciune cf art 215, alin (3). Dar daca ii minte pentru a ii trimite bani, se poate considera a fi inselaciune. Chiar daca nu este, se pot recupera banii in instanta civila.

Da, si eu tot asa vad lucrurile.

Ceea ce ar fi insa esential pentru organul de urmarire penala ar fi de cate ori se intampla sa primeasca bani si sa nu mearga...

Dosarul ar fi destul de complicat pentru anchetator dar s-ar finaliza cu o trimitere in judecata daca exista mai multe situatii de acest gen...
eu nu vad unde e inselaciune daca e o simpla discutie pe net unde ei sunt cei care invita ei sunt cei care se duc sa puna bani prietena mea nu promite nimic este invitata zice da ar fii frumos si dupaia se razgandeste daca ei fac ceva de buna voie si nesiliti de nimeni si nimeni nu le promite nimic numa raspunde un da la invitatia lor...nu inteleg??si ce se poate intampla cel mai grav?sa trebuiasca sa deie bani inapoi?
Clouds, inca de ieri vi s-a explicat in detaliu in ce anume consta inselaciunea.
Acel ,,da,, spus de fata, i-a convins pe pe acei barbati sa ii trimita banii.Imaginati-va ca fata ar fi spus ,,nu,, .Ce parere aveti, ei ar mai fi trimis banii? eu nu cred, poate daca le-ar fi placut foarte mult ochii ei sau ar fi niste tipi caritabili.
Ar fi indicat sa nu mai procedeze astfel, daca poate, sa le restituie banii , nu doar in conditiile in care vreunul dintre ei ar depune plangere, ci inaintea acestui lucru.
pai ei dupaia ori o injura pe fata ori ii zice sa isi pastreze bani ca e vb de maxim 500 de euro!fata asta e stresata ca o aresteaza ca ii vine politia dimineata acasa si chestii dinastea e posibil

Alte discuții în legătură

Inselaciune savarsita de un cetatean strain ContSters341465 ContSters341465 Buna ziua. In urma cu 2 luni am fost victima unei infractiunii de inselaciune. Autorul este cetatean nigerian, cu domiciliul in Romania de cca 10 ani. Anul ... (vezi toată discuția)
Crima organizata ContSters227755 ContSters227755 buna ziua , va rog sa ma ajutati intr-o problema care pt mine a devenit obsesie.pe 20 iulie am fost dusa la diicot dupa perchezitie acasa de unde mi s a ... (vezi toată discuția)