Discutia cu prietenul tau contabil nu este una dispretiabila. Avand in vedere ce nici autori de rang in domeniu sunt de acord. Uitativa aici, dar nu cred ce vei intelegi nimic:
www.avocatnet.ro/content/art...
aici:
si aici:
Concluzia mea, fiind mai incepator in acest domeniu cuasi laboral in Romania, dar cititor de aavocat net, este aceasta:
Ca sa fiti administratr unic fiind asociat unic nu este niciun problema, dar trebuie sa semnez un contract civil comercial cu societate care trebuie sa se inregistraze la administratia financiara. pentru ca:
a) Ca sa fiti asalariata este interzis din cauza incompatibilitatea daca erati cu alti asociati (art. 1961 alin. (3) din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale[3] care stipuleaza ca “
asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este”).
b) potrivit Instructiunilor din Clasificarea ocupatiilor din Romania, codul 241939 al functiei de administrator societate comerciala indica ca pentru ocuparea acestuia
sunt necesare studii superioare. Asta e aplicabil doar la angajati.
Nu intran in discutiile mai tehnice ce nu sunt privitoare la un cetatean obisnuit si nici eu am capacitatea de a discuta.