avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale de ce nu pot fi administrator la firma mea?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

de ce nu pot fi administrator la firma mea?

Buna ziua, as dori niste informatii va rog frumos, sunt la inceput de drum si am demarat planul de a infiinta o societate comerciala, ar fi foarte multe de spus avand in cosiderare ca nu sunt foarte cunoscatoare in ceea ce ma bag dar sper sa invat foarte repede, in schimb am o cunostinta contabil fiind si mi-a recomandat ca eu sa figurez ca fiind ascoiat unic in firma si el sa fie contabil si administrator.Acum problema este ca eu vreau sa am ca domeniu principal consultanta management si nu am cursuri superioare insa sunt in curs, si contabilul meu mi-a spus ca eu nu pot fi administrator si asociat unic pentru ca nu am studii superioare pentru a avea ca domeniu principal consultanta,el fiind acreditat, avand studii superioare si alte diplome in plus:"> care au legatura cu consultanta s-a oferit pt a fi administrator,problema mea este ca as vrea sa am drepturi depline pe firma mea, sunt sigura ca asta vrem cu totii. Exista posibilitatea ca el fiindu-mi contabil pe viitor si administrator sa ma poata pune in imposibiliatea de a mai renunta la serviciile lui? Are sau va avea drepturi la finantarile societatii? Va rog daca ma puteti ajuta in aceasta privinta pentru a sti ce sa fac pe viitor. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 11:23, 18 Septembrie 2011
Raspunsurile tuturor mi-au fost de mare ajutor si le multumesc pe aceasta cale, insa mai am mici nelamuriri pe care sper sa le aflu cat de curand, saptamana care vine incep procedurile si daca doriti va pot tine la curent, o seara buna tuturor.
Vroiam sa va mai recomand ceva: eu am avut parte de o consiliere foarte buna chiar la biroul de informatii de la Registrul Comertului si am fost surprinsa sa vad ca mi se taie si chitanta, iar pretul cerut de ei a fost infim.

Chiar ma bucur enorm ca exista acel birou, utima oara am trecut pe acolo doar ca sa-mi ordoneze dosarul pe care l-am depus in aceeasi zi ca sa fiu sigura ca nu-mi lipseste vreun document si sa-mi refuze functionarul de la ghiseu dupa 4 ore de stat la coada.

Mult succes!
Puteti fi asociat unic si administrator la propria firma indiferent de studiile absolvite.
-Daca optati pentru prestarea de activiti de consultan pentru afaceri i management cod caen 7022, nu sunteti conditionata de angajarea unui contabil cu studii superioare decat pentru tinerea evidentei contabile a firmei, sau nu, daca apelati pentru asta la o firma de contabilitate.
-Daca in actul constitutiv optati pentru domeniul principal de activitate contabilitate, audit sau consultanta fiscala, (caen 6920), pentru aceasta, societatea este obligata sa fie membra CECCAR, CAFR respectiv CCF si in acest caz sunteti conditionata sa aveti asociat o persoana care sa indeplineasca conditiile conform Art. 9 din OG 65/1994, republicata:
„Societatile comerciale de expertiza contabila trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii :
a)sa aiba ca obiect de activitate exercitarea profesiei de expert contabil ;
b)majoritatea actionarilor sau asociatilor sa fie experti contabili si sa detina majoritatea actiunilor sau a partilor sociale ;
c)consiliul de administratie al societatii comerciale sa fie ales in majoritate dintre actionarii sau asociatii experti contabili ;
d)actiunile sa fie nominative si orice nou asociat sau actionar sa fie admis de adunarea generala.”
Va doresc mult succes!

Diferenta dintre cele doua afirmatii este aceea dintre REGULA si SPETA.
In speta data daca pentru activitatea de consultanta specifica ce doriti a o oferi Dvs. personal va sunt necesare STUDII SUPERIOARE DE SPECIALITATE stipulate intr-o lege de organizare a acelei consultante specifice, atunci nu puteti fi ASOCIAT UNIC ori MAJORITAR, si nici administratorul societatii.
Insa "contabilul" dvs. cu studii superioare economice, NU ARE DREPTUL LEGALMENTE A FI ADMINISTRATOR si CONTABIL in acelasi timp.
Administratorul trebuie sa aiba studii superioare(reglementare legala aparuta in urma cu 2-3 ani.
Functia de contabil este incompatibila cu cea de administrator, dar daca el isi tine lui contabilitatea de ce nu ar avea dreptul??????
Referitor la consultanta cred ca trebuie sa aiba studii superioare. Daca eu platesc consultanta de specialitate si tu imi furnizezi un serviciu FALS de nespecialitate nu-mi oferi un serviciu cu VICII ASCUNSE???????????

Alte discuții în legătură

Pot presta servicii contabilitate? cateldestept cateldestept Ca economist, asociat unic al unui SRL, pot presta servicii de contabilitate pentru PFA si societati cu CA< 35.000 euro? (vezi toată discuția)
Administrator, asociat unic, fara cim poate semna bilantul contabil sevenx sevenx Buna ziua, In cazul unui SRL fara angajati in care asociatul este si administrator, are studii economice superioare insa nu este angajat in propria-i ... (vezi toată discuția)
Expert contabil huleaclaudia huleaclaudia Sunt asociat unic la un SRL (activitate prestari servicii). Pot sa inchei contract in vederea tinerii contabilitatii in calitate de expert contabil cu aceasta ... (vezi toată discuția)