Buna seara
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatorul caz:
Am lucrat la o firma privata si din cauza incalcarii frecvente a drepturilor salariatului, a proastei organizari si a stresului acumulat, mi-am dat demisia. Cand am semnat contractul de angajare am semnat pt. 40 ore de lucru pe saptamana si nu mai mult de 48 ore(bineinteles cu recuperare). Firma actioneaza in domeniul comertului si a lucrat si sambata si duminica. Problema este ca nu am fost platit pt. o parte din aceste ore lucrate in weekend, care in decurs de 3 ani s-au acumulat cam in jur de 400 ore si nici nu au fost compensate prin libere. Din mai 2011, datorita reglementarilor legale in vigoare si a pedepselor inasprite, au introdus un program de pontaj in care aceste ore lucrate in plus se dau libere, dar eu ma refer la perioada anterioara de 2 ani si ceva. Vreau sa-i dau in judecata pt. plata acestor ore muncite pe gratis. Problema este ca nu stiu cu ce documente sa justific acest fapt, deoarece nu dispun de pontajul facut de sefi, in care sambata si duminica nu se ponta si in contractul de angajare am semnat o clauza de confidentialitate a documentelor interne. Singura proba ar fi un program de prezenta(un fel de condica electronica pe PC) in care se treceau salariatii cand veneau si cand plecau de la servici, care se poate compara cu fluturasul de salariu. Nu stiu daca si acest document intra in aceasta clauza de confidentialitate. Magazinul in care am lucrat nu a fost niciodata inchis in weekend, el activand intr-un complex mai mare cu acelasi program. Va rog sa ma indrumati, de ce am nevoie sa castig procesul si sa lupt impotriva unei firme (se zice "mare") ca multe altele din tara asta, care nu respecta legea!
Multumesc anticipat.
Daca instanta a decis sa depuneti acele printruri , atunci nu se incalca acea clauza care nu se refera la condica electronica de prezenta .... prin urmare, depuneti acele printuri in copii ... sa aveti la dvs si orginalele in cazul in care instanta doreste sa le confrunte ...