avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE FARA PREAVIZ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE FARA PREAVIZ

Buna ziua.

Doresc sa demisionez in ziua in care legal trebuie sa ma intorc la servici dupa concediul de maternitate.Problema e ca nu vreau si nu pot sa stau in perioada preaviz si daca inaintez demisia cu acordul partilor,sefa mea nu va fi de acord asa cum mi-a transmis si acum ar vrea sa ma dea afara cu litera I art 61 a.
Ce ma sfatuiti sa fac ca sa nu ma dea afara pe motive de indisciplina?Poate sa faca asta daca nu ma prezint la job ,dar ii dau cererea de demisie si ii explic in ea ca nu am cu cine lasa copilul?Nu as vrea sa aibe aceasta satisfactie si eu tinicheua de coada toata viata.Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:26, 30 August 2011
Am scris o cerere mai sus in care am trecut si art 55.Considerati ca este o varianta buna de demisie fara preaviz?
Si inca ceva:in aceeasi zi cu demisia trebuie sa depun cererea de revenire la servici?
Va multumesc f mult
Demisia fara preaviz este reglementata de art.81 alin.7 C.mun.

Incetarea cu acordul partilor este reglementata de art.55 lit.b C.mun.

Odata cu cererea de revenire din CCC puteti depune si cererea de incetare a c.i.m.
Va rog sa imi explicati ceva ca nu am inteles.Vreau sa inchei contractul de munca prin demisie si fara preaviz.Ce articol sa invoc in cererea de demisie :1.cu acordul partilor - art.55 lit.b C sau 2.Demisia fara preaviz este reglementata de art.81 alin.7 C.mun.?

Multumesc mult


Ca sa intelegeti mai bine,trebuie sa va spun ca demisia si acordul partilor sunt doua modalitati distincte de incetare a raporturilor de munca.

Astfel,demisie inseamna ca doar dvs. in calitate de angajata,va exprimati vointa de a inceta raporturile de munca cu angajatorul,caz in care trebuie sa respectati efectuarea perioadei de preaviz pe care o aveti inclusa in cim ul dvs.
Codul Muncii,are reglementat totusi si exceptie de la regula generala,in sensul ca salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca. (art. 81 (8)Codul Muncii).
Mai este posbil o intelegere amiabila cu angajatorul,pt. ca acesta sa renunte total sau in parte ca dvs. sa efectuati preavizul.(art. 81 (7) contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

Acordul partilor,inseamna ca dvs. in calitate de angajata ati solicitat incetarea raporturilor de munca,iar angajatorul si-a dat acordul asupra acestei incetari.In acest caz,nu se efectueaza preaviz.(art. 55 (b)Codul Muncii)).
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
ContSters136493, utilizator
Va multumesc mult pt explicatii

Alte discuții în legătură

Demisie articol din codul muncii mariamarineci mariamarineci Buna ziua, In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Demisie nicholas17 nicholas17 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca imi dau demisia la zi mai trebuie sa stau in preaviz ? (vezi toată discuția)