avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... abitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

abitatie

Detin un apartament cu drept de abitatie al tatalui,,acum decedat, si al sotiei acestuia,in viata. Sotia decedatului are dreptul sa inchirieze sau sa ieie in gazda o persoana straina fara acordul scris,sau verbal titularului apartamentului ? Nu stiu daca in momentul decesului unuia dintre soti,spatiul destinat lui nusi pierde dreptul de abitatie,sau in momentul decesului unuia dintre soti tot spatiul revine celui ramas in viata.Sunt doua intrebari pt care va multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 16:10, 30 Octombrie 2011
Va multumesc fm pt raspuns ,as mai indrazni o intrbare: In cazul de fata ea sta singura intrun ap de 3 camere,eu ca titular al apartamentului ma pot folosi de spatiul care nu ii este necesar nevoilor sale de locuit? Multumesc anticipat pt bunavointa.
nu. Nu puteti. Dansa are atributul de a poseda si folosi acea locuinta, proprietatea dvs.
Va multumesc inca o data pt raspuns.
Buna ziua. In discutiile de pe forum cu referire la abitatie am primit raspunsuri care mau ajutat f mult sa inteleg anumite situatii.Va multumesc,si in mod spesial dl. Sebastian.Acum am alta "belea".Deci: sunt posesorul unui apartament dar cu drept de abitatie al tatalui natural si al sotiei asestuia,dea doua. Tatal a decedat acum un an si jumatate.A ramas sotia acestuia sasi consume dreptul de abitatie. Nici nu stiu ce sa scriu,sunt inca bulversat. Sotia,detinatoares dreptului de abitatie,a vandut tot din casa: centrala termica,televizoarele,mobila,covoare etc, si intro discutie cu ia a spus ca pleaca de acasa,unde nustiu.La rugamintea mea de a-mi da o procura ca renunta la dreptul ei,pt a putea eu folosi sau vinde apartamentul nici nu a vrut sa auda.Deci vinde tot,spune ca pleaca,si eu nu pot face nimic.Zic nimic,insa astept sa ma ajutati tot dstra, ca intotdeauna. Va multumesc

Dansa nu poate sa dea decat o declaratie prin care se sterge dreptul de abitatie constituit in favoarea ei, daca nu, se va stinge la moartea acesteia. Ati dezbatut succesiunea dupa tatal dvs? Ce a vandut probabil fie erau bunuri comune cu tatal dvs, fie bunuri proprii ale acestuia. In calitate de mostenitor al acestor bunuri mobile impreuna cu dansa trebuie sa dezbateti succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de habitatie ion luca c ion luca c Tatal meu a cumparat impreuna cu a doua lui sotie un apartament pe numele meu si cu drept de habitatie al lor pana la sfarsitul vietii. Nu sunt alte clauze ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire claugan claugan Salut, Tatal meu a ramas vaduv si s-a recasatorit Tata are un apartament si inca e in viata. Mama vitrega solicita parte din apartament Mama vitrega e pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune labuta labuta Mama are casa cumparat de tatal ei.Sa castorit de doua ori avand din fiecare csnicie cate un copil.La decesul tatalui meu vitreg, vin si eu la mostenire sau ... (vezi toată discuția)