avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil influentat sa nu mai mearga cu tatal lui.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil influentat sa nu mai mearga cu tatal lui.


Buna ziua,

Sunt divortat de anul trecut cu o fetita de 6 ani,incredintat mamei.Toate au fost bune si in regula(s-a respectat programul de vizitare) pana cand eu mi-am refacut viata.Din acel moment mama minorei a influentat din ce in ce mai rau fata sa nu mai mearga cu mine in cele doua wekenduri pe care le mai am.CA nu vrea sa mearga ca are treaba,ca se joaca in alta parte tot felul de motive.
Deasemenea copilul mi-a spus intre 4 ochi ca mama ei ia spus ca celalalt copil ii va locul in viata mea,camera ,jucariile casa de la mare tot ce are el ramas la mine.
Din aceste motive copilul a inceput sa devina violent cu acel copil,am incercat cat mai mult sa nu fie in prezenta lui dar in momentul cand se vede cu cealalta fata o loveste si se comporta violent cu ea.
Aspectul cel mai important este ca o invata cand vin sa o iau sa zica ca nu vrea sa mearga cu mine.
Cu forta nu pot lua copilul,dar prin lege doua wek ar trebui sa stea cu mine.Este destul de mare,nu vreau sa foertez copilul dar vrea sa fac totul pentru ea ,fiindca e normal sa stea si cu tatal ei.
Vreau sa ma adresez protectiei copilului,asistenta psihologica nu stiu unde si cum,sa discute cu copilul,mama si cu mine ca nu e bine sa indeparteze copilul de tata indiferent daca el si-a refacut viata.

Daca ea nu si-a refacut-o acum se razbuna pe mine prin indepartarea copilului de mine.
Vreau sa stiu daca copilul nu vrea sa mearga cu mineam voie sa chem politia si sa iai copilul obligatoriu???Daca ramane cu mine singura nu are nici o problema se joaca ne simtim bine impreuna dar in prezenta mamei este tensionata,nu raspunde la nici o intrebare pana nu se uita in ochii mamei,asteapta confirmare de la ea ,aprobare.Simt cu o domina si e dependenta de mama ei,o domina,o controleaza o conditioneaza.Daca vrwa pana la urma sa mearga cu mine ii spune;daca te duci cu taicatu nu o sa mai dormi cu mine,o sa stai cu...xxxxx si o sa-ti ia jucariile..etc atunci copilul se schimba si nu mai vrwa sa mearga.
Vreau sa ma adresez organelor competente fiindca consider ca din rautate ii face rau copilului,fata trebuie sa stea si in prezenta tatalui.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:38, 1 Septembrie 2011
multumesc pentru sfaturi.
Sufar fiindca am stat langa copil pana acum 6 luni si in ultimele 3 luni s-a schimbat major.
Nu vrera sa mearga nici macar in parc.Imi spune lucruri de neconceput,ca de ce o iau cu forta,ca vreau sa o iau de faptot,ca nu vrea la mare la munte,la piscina nicaieri.daca o intreb imi zice exact cu cuvintele ei fiindcaasa simte ea.....
Dac reusesc sa raman cu ea si 30 minute intre 4 ochi fara sa fie mama ei e totul ok,mergem oriunde si facem orice.....
vreau sa ma adresez protectiei copilului sau ceva asemanator care sa ne forteze si sa ne asculte pe toti 3 pe rand cu copilul sau separat.Cineva care sa-i spuna ca ce e bine si ce nu e bine sa faca copilului.Cand copilul nu vrea sa mearga la mine imi zice ca e fericita ca poate sa se razbune si ea pe mine......
Cand vrei sa rezolvi o problema, incepi cu solutia cea mai simpla. Si aceasta este discutia cu mama copilului.
Oricat de mult ar vrea sa se razbune pe dvs., daca este o mama buna si o intereseaza dezvoltarea optima a copilului, va trece peste aceste resentimente. Va sugerez sa treceti si dvs. peste orgoliu (daca e cazul de asa ceva - imi cer scuze daca nu e cazul, nu va cunosc) si sa incercati sa discutati cu calm, ca intre doua persoane care au acelasi interes - copilul. Probabil ca, inainte de a fi soti, ati fost prieteni - discutati ca atunci. Mi-e foarte greu sa cred ca o asemenea abordare nu va da rezultate. Din punctul meu de vedere, daca nu incercati asta si apelati la mijloacele legale direct (fie si la psiholog), nu veti reusi decat sa vi se respecte dreptul de vizita si de a lua copilul in vacante sau week-end-uri. Fosta dvs. sotie va continua sa influenteze copilul si, oricat v-ati stradui sa ii aratati ca mama sa nu are dreptate (si copilul incepe sa judece aceste aspecte inca de la aceasta varsta, mai ales daca este un copil precoce), presiunea psihica a mamei va subzista pana spre adolescenta, ceea ce va avea repercusiuni (mergand de la interiorizare - cazul cel mai "fericit" sa zicem, desi impropriu spus - pana la comportament deviant).
Discutand cu fosta dvs. sotie, o veti ajuta sa treaca peste despartire, pe care cred ca, macar subconstient, o percepe ca pe un esec in viata. Ajutandu-i mama, va veti ajuta copilul, mai ales daca e fetita.
Daca nu reusiti asa sau fosta sotie nu e o persoana cu care se poate discuta, puteti apela la restul mijloacelor. Macar copilul (si chiar si fosta sotie) va sti si va aprecia probabil faptul ca ati incercat sa rezolvati problema amiabil. Orice situatie conflictuala trebuie solutionata pe cale amiabila. Din nou, parerea mea este c
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
Alina Badea, utilizator
Din nou, parerea mea este ca ar trebui sa incercati sa rezolvati acesta problema prin implicarea dvs. personala, inainte de a apela la arbitri.

OFF TOPIC: Nu stiu ce se intampla, dar nu reusesc sa editez cum trebuie mesajul anterior.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
Alina Badea, utilizator
Tocmai pentru ca v-ati refacut viata, aveti o noua familie, puteti deschide un proces pentru reincredintarea minorului.
Motive contra fostei, gasiti la toate colturile si de toate marimile.
Puteti face si o plangere la protectia copilului , dar si la parchet, impotriva fostei sotii, pentru instigare la acte de violenta a copilului, impotriva altor copii sau adulti.
Modalitati de a o tempera pe fosta sotie, se gasesc destule, excluzand "mica intelegere" (hormonala) de care pomenea cineva pe acest forum.

Succes.
Alina Badea a scris:

Incercati sa vorbiti intre 4 ochi cu mama copilului, "fosta" cum ii spuneti dvs. Nu stiu ce s-a intamplat, nu e treaba noastra, dar poate "fosta" trebuie impacata, astfel incat sa nu mai influenteze copilul. Poate o discutie sincera, nu cearta, este solutia cea mai buna. Ma indoiesc ca un psiholog sau, mai rau, organele de politie ar putea rezolva problema.


Nu va suparati, dar ironia dvs. nu cred ca e potrivita ("fosta").
Am trecut printr-o situatie aproape identica. Sunt oameni de o rautate extrema, uneori, cu care nu se poate ajunge la un consens, care nu accepta argumente. Cu fosta mea nu se putea discuta, vedea negru in fata ochilor stiind ca mi-am refacut viata.
De obicei, timpul rezolva, intr-un fel sau altul.
Cosmine, ramai, cat de mult posibil, in preajma fetei tale. Crescand, va intelege, poate, altfel.

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Inregistrare convorbire telefonica privata MashaD MashaD Buna seara si Hristos a Inviat! Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dancos73 dancos73 Buna seara! Ma confrunt cu o problema oarecum delicata legata de situatia fetitei mele. Mentionez ca am divortat acum 5 ani si am impreuna cu fosta sotie o ... (vezi toată discuția)