avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 CAZURI,2 INTREBARI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 CAZURI,2 INTREBARI

1)Situatie:Sunt 27 ore suplimentare efectuate in luna iunie,21 zile lucratoare,salariul x.In luna iulie se compenseaza cu ore libere,adica 3 zile + 3 ore,luna iulie avand 23 zile lucratoare,acelasi salariu.Evident,sunt platit mai putin la salariu pentru cele 3 zile si 3 ore.Intrebare:calculul meu este bun: orele suplimentare sa fie calculate raportat la luna iunie iar diferenta in plus sa fie trecuta in iulie ca prima iar cele 3 ore sa fie platite cu 200%?????Sau se poate considera ca am lucrat intr-o zi 3 ore???Oricum,in lege nu se specifica in mod evident,dar nu se pot compensa,de ex. cu o ora lucrata zilnic timp de 27 zile???(pentru vechimea in munca;))

2)Situatie:am fost angajat la o firma intre 16.03.2008 si 15.07.2008,21 zile de concediu pe an.Intrebare:la cate zile de concediu am dreptul pentru perioada lucrata si de ce?:innocent::-/
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 1 Septembrie 2008
:((
Cred ca raspunsurile care vi s-au dat pana acum , au fost destul de clare. ;)

:offtopic:
Oare cum se calculeaza CO raportat la toate zilele lucratoare dintr-un an ? - o intrebare retorica :P
elis a scris:

Oare cum se calculeaza CO raportat la toate zilele lucratoare dintr-un an ? - o intrebare retorica :P

quot]Oare cum se calculeaza CO raportat la toate zilele lucratoare dintr-un an ? - o intrebare retorica :P

putin altfel decat"Salariaţii au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă plătit, de minimum 21 de zile lucrătoare. Prin urmare, trebuie sa se raporteze la toate zilele, nu la cele lucratoare "
adica ceva de genul:"sau ca sa fiti mai riguros in calculul concediului de odihna, raportati-va la zilele lucratoare din an:
in 2008 sunt 255 zile lucratoare, pentru care ati fi avut dreptul la 21 zile de co.
atunci la cate zile ati lucrat, cate zile de co vi se cuvin?"
ADICA...16 MAR-15 IUL=87 ZILE LUCRATE
LA 255 ZILE LUCRATOARE=21 ZILE CO
LA 87 ZILE LUCRATE = X ZILE CO
X=7,16=7 zile concediu,un raspuns la fel de retoric...:oops::tease:
da, este corect calculul.
daca nu sunteti deacord, asta e alta problema care nu ma priveste.

daca abordati calculul pe varianta 21/12 luni, tot la acelasi rezultat se ajunge.
cunosc si aceasta varianta, dar nu o aplic, pentru ca poate sa-i avantajeze pe unii iar pe altii nu.

toate bune !
namiru a scris:

da, este corect calculul.
daca nu sunteti deacord, asta e alta problema care nu ma priveste.

daca abordati calculul pe varianta 21/12 luni, tot la acelasi rezultat se ajunge.
cunosc si aceasta varianta, dar nu o aplic, pentru ca poate sa-i avantajeze pe unii iar pe altii nu.

toate bune !

Eu sunt de acord si mi se pare corecta,pt ca se acorda concediul in functie de perioada lucrata. 21!/12...ce ne facem cu angajarile si lichidarile la inceput si sfarsit de luna?Daca cineva e angajat pe 30 si lucreaza 1 zi,ii luam in cqalcul toata luna lucrata?Nu prea e corect...

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna gmona gmona Am un angajat cu cim din data de 08.05.2014. Pe lunile iunie si iulie are 18 respectiv 25 zile concediu fara plata. Cum calculez concediu de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)
Durata concediului de odihna monica_pop62 monica_pop62 Am o mica disputa referitoare la numarul de zile de CO la care are dreptul un salariat care s-a angajat in 20 martie 2011: - cfm CIM are dreptul la 21 de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)