avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... circumstantele atenuante
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

circumstantele atenuante

intrebare...circumstantele atenuante schimba sau pot schimba incadrarea juridica a faptei?sau nu schimba incadrarea juridica a faptei?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:12, 2 Septembrie 2011
va multumesc...fiecare gresim sau spunem lucrurile bune...important sa discutam sa gasim solutia buna...
Adica credeti ca am gresit?
Sau va referiti la colega Olimpia?
chiar nu faceam referire la nici un raspuns din aceasta discutie, ci in general...era un lucru care nu-l stiam,nu-l gaseam pe undeva si l-am supus discutiei...no offense
Ca regula, orice aparare poate constitui o circumstanta atenuanta pe care instanta si-o poate insusi sau nu.
Se poate intampla ca si fara sa retina efectiv respectiva circumstanta atenuanta sa faca o reducere de pedeapsa mai mare decat se poate observa efectiv din motivarea instantei...
Daca insa parchetul declara apel si apararea nu se mai mentine in acelasi fel in apararea sa se poate majora pedeapsa...
Astfel de situatii pot aparea atunci cand se schimba avocatul...
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea vinovatiei-cerere schimbare incadrare juridica KINGA LUPEA KINGA LUPEA La judecarea in prima instanta a infractunii de omor calificat am solicitat in favoarea inculpatului aplicarea art.320 indice 1 C.proc.pen dar inainte am ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)
Achitarea partiala a prejudiciului, poate modifica o decizie penala in calea recursului? Irina S. Irina S. In recursul declarat de inculpat se poate schimba incadrarea juridica data faptei daca se achita partial prejudiciul (din 215 pct. 5 cp in 215 pct 1-4 cp)? ... (vezi toată discuția)